Festivalconcert: Elbow op Lowlands 2017

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Het is weer tijd voor de ultieme afrekening. Zoals ieder jaar sluiten we het festivalseizoen af met de Festivalacts Top 100: de lijst met de beste festivaloptredens van afgelopen zomer. De stembussen zijn zojuist geopend! Ter inspiratie blikken we vandaag terug naar het optreden van Elbow op Lowlands 2017.

Elbow bestaat dit jaar twintig jaar en dat hebben we gevierd. Zowel Pukkelpop als Lowlands werden getrakteeerd op een ouderwets goede show van de band. Guy Garvey vertelde tijdens het festivalconcert mooie verhalen en stond stil bij de aanslag in eigen woonplaats Manchester. Maar er was vooral liefde. Liefde als onderwerp van alle nummers, maar vooral tussen het publiek en de Engelse band. Het concert eindigde in een prachtig meezingmoment tijdens ‘One Day Like This’. Kippenvel!

Elbow

Elbow is een graag geziene gast op festivals. De Britten brachten al zeven studioalbums uit, waarvan The Seldom Seen Kid en Build a Rocket Boys! de bekendsten zijn. De nieuwste, Little Fictions, is zonder oud-drummer Richard Jupp opgenomen. Hij verliet de band vorig jaar. De sympathieke frontman Garvey weet als geen ander hoe je een publiek voor je wint. Met zijn komische opmerkingen tussen de prachtige nummers door, is het een genot om naar de band te mogen kijken. Nummers als ‘One Day Like This’, ‘Grounds for Divorce’ en het ingetogen ‘Lippy Kids’ zijn de laatste jaren uitgegroeid tot ware festivalanthems.

Festivalacts top 100

De komende weken blikken we terug op de geweldige tijd die we afgelopen zomer hebben gehad en laten we enkele prominente spelers aan het woord om hun favoriete act van 2017 te pushen. Maar uiteindelijk bepaal jij wie de opvolger wordt van Arcade Fire (2014), Muse (2015) en De Staat (2016). Dus: stemmen maar!

 

[mks_button size=”large” title=”Naar de stempagina” style=”squared” url=”http://stem.festileaks.com/?front=298″ target=”_blank” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.