Festivalconcert van deze week: Kendrick Lamar op Global Citizen Festival 2016

Kendrick Lamar
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Op het Festileaks Youtube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: Kendrick Lamar op Global Citizen Festival 2016.

De zomer van 2017 is pas net officieel voorbij, maar nu al dromen we over de headliners van het komende festivalseizoen. Arctic Monkeys? Queens of The Stone Age? The National? Of misschien wel één van de grootste rappers van het moment: Kendrick Lamar. Met een nieuw album opzak en nog geen aangekondigde Europese tour, lijken de kansen steeds groter te worden. Of wij Europeanen daarop zitten te wachten? Na het zien van het festivalconcert van deze week: zeker weten!

Kendrick Lamar

Kendrick Lamar
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Kendrick Lamar bracht in 2012 debuutalbum Good Kid, M.A.A.D City uit en werd door de media direct bestempeld als ‘the next big thing‘. Inmiddels zijn we drie albums verder en blijkt dat de vele journalisten het bij het juiste eind te hebben. De rapper staat inmiddels bekend als één van de grootste in de hiphopscene. Lamar mengt harde beats met rake teksten die gaan over politiek, de rassenkwestie en taboes. Zijn laatste album DAMN. bleek zo’n groot succes dat vrijwel het gehele album terug te vinden was in de Single Top 100. Een songwriter van de bovenste plank.

Meer festivalconcerten

Behoefte aan nog meer (festival)concerten? Wil je herinneringen ophalen van de afgelopen festivalzomer of opwarmen voor wat nog komen gaat? Check het Festileaks YouTube kanaal.