Op het Festileaks Youtube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: London Grammar op Lollapalooza Paris 2017.

Twee keer eerder werden ze aangekondigd voor Lowlands, maar ze stonden er geen van beide keren. Beide keren moest de Britse band London Grammar afzeggen vanwege stemklachten bij zangeres Hannah Reid. Drie keer is scheepsrecht blijkt maar weer. Dit jaar stond de band namelijk wel op A Campingflight To Lowlands Paradise. Het Britse trio gaf in de Bravo een indrukwekkende show. Zo indrukwekkend dat we de show van de Reid en co gewoon nog eens willen zien. Daarom het festivalconcert van deze week: London Grammar op Lollapalooza Paris 2017.

London Grammar

london grammar
Het debuutalbum If You Wait van de Britse band London Grammar wordt in 2013 met open armen ontvangen door menig indieliefhebber. De muziek van de band klinkt verfrissend en verdient vergelijkingen met bands als The xx en Florence + The Machine. De indieband staat sinds 2014 tevens in Top 2000 met haar single ‘Strong’. Een indrukwekkende start dus, maar toch loopt nog niet alles volgens plan. Frontvrouw Hannah Reid kampt tijdens hun tour vaak met stemproblemen, waardoor veel shows worden gecanceld. Gelukkig komt de band in 2017 sterker terug. Het Britse trio geniet van het succes van tweede album Truth Is a Beautiful Thing, Reid’s stemproblemen zijn opgelost en de band oogt een stuk zelfverzekerder. London Grammar is klaar om iedereen weg te blazen.

Meer festivalconcerten

Behoefte aan nog meer (festival)concerten? Wil je herinneringen ophalen van de afgelopen festivalzomer of opwarmen voor wat nog komen gaat? Check het Festileaks YouTube kanaal.