Linkin Park heeft via social media en de website laten weten dat er een speciale show komt om de overleden frontman Chester Bennington te herdenken. Het concert vindt plaats op 27 oktober in de Hollywood Bowl in Los Angeles.

Het belooft een speciale show te worden waarbij veel gastartiesten een eerbetoon brengen aan de overleden zanger. De opbrengsten van het optreden gaan naar het ‘One More Life Fund’. Een goed doel dat zich voornamelijk richt op zelfmoordpreventie. Naast de aankondiging van het memorial concert is er ook video uitgebracht voor het nummer ‘One More Light’.

Chester Bennington

Chester Charles Bennington werd vooral bekend als frontman van rockband Linkin Park, dat in 1996 werd opgericht. Bennington kwam in 1998 bij de band. In 2000 brak Linkin Park door met het album Hybrid Theory. Door de jaren heen werden een hoop belangrijke prijzen in de wacht gesleept, waaronder diverse Grammy’s en MTV Awards. Songs als ‘In The End’ en ‘Numb’ staan te boek als ware festivalklassiekers. De band was op tour naar aanleiding van hun nieuwe album, One More Light, dat in mei van dit jaar uitkwam. Bennington laat een vrouw en zes kinderen achter.

Nog geen 3 weken voor het overlijden van Chester Bennington gaf Linkin Park een optreden op Rock Werchter. Dat optreden kun je hier terugkijken.