Afgelopen vrijdag bracht Foo Fighters een nieuw album uit. Concrete And Gold is het langverwachte achtste studioalbum, en tevens de opvolger van Sonic Highways uit 2014.

Op 1 juni was hij daar ineens: de eerste nieuwe single van Foo Fighters in ongeveer drie jaar tijd. Het keiharde ‘Run’ was de eerste single van Concrete And Gold. Met deze nieuwe single en al hun andere materiaal deden Foo Fighters dit jaar een korte festivaltour door Europa, waarbij onder andere Rock Werchter en Glastonbury op de planning stonden. Deze optredens waren nog een goedmaker voor twee jaar terug: toen moesten de Foo’s beide festivals cancellen doordat frontman Dave Grohl zijn been brak. Dit jaar kwamen ze dan eindelijk terug, en hoe: want wat een fantastische shows waren dat!

Vorige maand kwam de tweede single ‘The Sky Is A Neighborhood’ uit. Nu is het eindelijk zover: Concrete And Gold ligt in de schappen. Een nieuw album betekent meestal ook een nieuwe tour. De eerste optredens zijn al aangekondigd. Zien we ze volgend jaar daarom terug op de festivals in Europa?

Al nieuwsgierig? Beluister het album hieronder!

Foo Fighters

Foo Fighters Group Live 2012

Met negen studioalbums, tientallen hits en misschien wel duizenden shows heeft Foo Fighters eigenlijk geen introductie meer nodig. De band van Nirvana-drummer Dave Grohl is al jarenlang een van de grotere namen onder de rockbands. Dit jaar waren ze nog te zien op onder andere Rock Werchter en Glastonbury.

DELEN
Amber

Student Media, Informatie & Communicatie. Muzieksmaak gaat van Muse tot Kendrick Lamar en van Flume tot The xx, maar eigenlijk luister ik bijna alles. Besluit soms random om nog naar een concert te gaan terwijl ik al in de trein naar huis zit. Mede-verantwoordelijk voor het Spotify-kanaal van Festileaks.