Luisteren: het nieuwe album van Nothing But Thieves is uit!

Nothing But Thieves
Photo: Sony Music

Nothing But Thieves heeft afgelopen vrijdag een nieuw album uitgebracht. Het album, genaamd ‘Broken Machine’, is het tweede studioalbum van de Britse band.

Twee jaar na de release van debuutalbum is opvolger Broken Machine uitgekomen. Eerder mochten we al kennis maken met de singles ‘Amsterdam’ en ‘Sorry’. De ballad ‘Sorry’ is regelmatig te horen op diverse Nederlandse radiostations, zo was het nummer al eens de megahit op 3FM. Op ‘Broken Machine’ komen de stevige gitaarriffs die we van de band gewend zijn weer meer naar voren. Nothing But Thieves hoor je nu ook terug in de vernieuwde Festileaks Top 50!

Voor de band volgt het nieuwe album na een druk festivalseizoen. Zo was de band deze zomer onder andere te vinden op Rock Werchter, Glastonbury en Lowlands. Met hun overtuigende liveshows maakt de Engelse band een grote kans op een hoge eindnotering in de Festivalacts Top 100. Waarom Nothing But Thieves dé festivalact van 2017 is? Dat lees je hier!

Nothing But Thieves

Foto: Kamiel Scholten

Nothing But Thieves is een alternatieve rockband uit het Britse Southend-on-Sea. De band bestaat uit Conor Mason (zang en leadgitaar), Joe Langridge-Brown (gitaar), Dominic Craik (keyboard en gitaar), Philip Blake (basgitaar) en James Price (drums). Na de oprichting in 2012 werd in 2013 het eerste succes geboekt met debuutsingle ‘Itch’. Debuutalbum Nothing But Thieves kwam uit op 16 oktober 2015. Naast ‘Itch’ zijn ook hits als ‘Wake Up Call’ en ‘Trip Switch’ hierop te vinden.