Roger Waters dag na Pinkpop 2018 naar Ziggo Dome

Groot nieuws voor fans van Roger Waters! De bassist van het legendarische Pink Floyd komt op 18 en 19 juni naar de Ziggo Dome voor twee shows. Dit zijn de dagen na Pinkpop 2018!

Eerder werd al bekend dat Roger Waters naar Nederland en België zou komen. Hij was dan ook al een flinke tijd een groot gerucht voor Pinkpop 2018. De aankondiging van deze shows betekent helaas zeer waarschijnlijk wel dat we hem moeten afstrepen voor Pinkpop.

De shows zijn onderdeel van de ‘Us & Them’-tour, die nu al bezig is in Noord-Amerika. Naast veel klassiekers van Pink Floyd-albums The Wall, Dark Side Of The Moon en Wish You Were Here, zal hij ook werk ten gehore brengen van zijn in juni uitgebrachte album Is This The Life You Really Want.

Roger Waters

Roger Waters is mede-oprichter en de belangrijkste songschrijver van de legendarische groep Pink Floyd. Samen met zanger en gitarist Syd Barrett legde hij in 1964 de fundamenten voor één van de meest succesvolle psychedelische rockbands. In 1967 kwam het debuutalbum The Piper At The Gates of Dawn uit, vele legendarische albums zullen volgen. Roger Waters verliet de band in 1985. Pink Floyd gaat in 1995 helemaal uit elkaar en beleeft een eenmalige reünie ter ere van het live 8-concert.
In 2013 was Roger Waters ook in Nederland en België te zien met zijn show ‘The Wall Live‘: een indrukwekkende productie die onder andere het festivalpark in Werchter en de Amsterdam Arena aandeed.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen