Na een gecancelde tour en stemproblemen is er eindelijk weer goed nieuws: Sam Smith is terug. Zijn nieuwe single is vrijdag vanaf 7:50 uur te horen op BBC radio 1.

Op 31 augustus maakte Sam Smith bekend dat er snel nieuws van hem zou volgen. Hij bedankt zijn fans voor het geduld en vertelt dat hij het heel spannend vindt. De dagen daaropvolgend teaset de zanger met posters waarop de tekst “September 8” te zien is. Inmiddels is bekend dat op vrijdag 8 September zijn nieuwe single uit komt. Het is allemaal live te ervaren via de website van BBC radio 1. Zal deze terugkeer betekenen dat hij komend festival seizoen weer te zien zal zijn?

De Britse zanger heeft in het verleden veel problemen gehad met zijn stembanden. Doordat deze problemen niet snel opgelost konden worden, moest hij onder het mes én uiteindelijk zijn tour cancelen, onder meer zijn optredens op Rock Werchter en Pinkpop 2015 werden afgezegd. Of de zanger volgend jaar zijn optredens in komt halen is nog niet bekend.

Op het Twitteraccount van de Britse zanger kwamen onder meer het artwork en een deel van de tekst van de nieuwe single langs. Heel veel duidelijker dan onderstaande post gaat het overigens ook niet meer worden, laat die nieuwe muziek maar komen!

Sam Smith

sam smith

De Britse zanger Sam Smith was in 2012 voor het eerst te horen op “Latch”, een plaat van Disclosure. Later brak hij in 2014 uit met zijn album “In The Lonely Hour”. Hierna volgde een grote wereld tour waarmee hij ook op onder anderen Rock Werchter en Pinkpop te zien zou zijn. Door bloedingen op zijn stembanden moest Sam na een periode van rust onder het mes. Dit had als gevolg dat zijn tour gecanceld moest worden.