The Prodigy deed afgelopen seizoen al een rondje langs de festivals, maar komt nu dan ook echt naar Nederland. Op 11 december treedt de band op in 013 in Tilburg. 

Het optreden in Tilburg is onderdeel van tour langs 11 Europese steden.  De band liet eerder al weten te werken aan een nieuw album. Deze verschijnt ergens begin volgend jaar. Nog dit jaar moet er een nieuwe  single te horen zijn, die in Tilburg ongetwijfeld niet zal ontbreken.

Afgelopen festivalseizoen stond The Prodigy op onder andere Northside, Secret Solstice en Zürich Open Air. Of de Britten ook in 2018 de festivals platspelen, is afwachten.

The Prodigy

The Prodigy draait al jaren mee op het hoogste niveau. De band ontstaat in 1990 in Essex, Engeland. Daar ontmoeten Keith Flint en Leeroy Thornhill de dj Liam Lowlett. Op advies van die laatste voegt de MC Maxim Reality zich bij het drietal en de rest is geschiedenis. Met hits als ‘Voodoo People’, ‘Firestarter’, ‘Take Me To the Hospital‘ en ‘Smack My Bitch Up’ spelen de heren menig poptempel en festivalweide plat. In 2016 stond de band voor het laatst in Nederland. Toen kampten ze nog met stroomproblemen op Paaspop.

DELEN
Martijn
Ik probeer zoveel mogelijk van de wereld te zien. Ik leef op muziek en Bruce Springsteen is mijn held, Lionel Richie mijn guilty pleasure. Later als ik groot ben, word ik journalist. (Stiekem groot fan van Roda JC, maar weet niet of ik dat openbaar moet maken)