Advertisement

The Script in maart 2018 naar Ziggo Dome

the script
the script

The Script is terug van weggeweest! Het Ierse drietal brengt op 15 maart een bezoek aan de Ziggo Dome. Het trio presenteert komend jaar haar nieuwe album in de Amsterdamse zaal.

Speculaties over optredens van The Script gingen al langer rond. In juli liet de band weten met een nieuw album te komen en op 1 september kwam Freedom Child uit. Met een nieuw album op zak, kan de Nederlandse zaalshow ook een opmaat zijn naar een Nederlands festivaloptreden. In het totaal stond The Script namelijk al vier maal op Pinkpop. Het trio heeft dus een goede band met het Limburgse festival. Komend jaar kan daarom zo maar het jaar zijn dat de Ieren voor de vijfde keer afzakken naar het Limburgse festival.

The Script

The Script

De Ierse rockband werd opgericht in het jaar 2001 te Dublin. De band bestaat uit leadzanger en toetsenist Danny O’Donoghue, gitarist Mark Sheehan en drummer Glen Power. We kennen de heren natuurlijk allemaal van de hitsingles ‘The Man Who Can’t Be Moved’ en ‘Breakeven’, maar The Script heeft ondertussen wel bewezen geen eendagsvlieg te zijn. Het nieuwste en vijfde studioalbum, Freedom Child, komt uit op 1 september 2017. De leadsingle ‘Rain’ valt momenteel online al te beluisteren. Dit is de eerste keer dat de band samen heeft gewerkt met schrijvers en producers van buitenaf, waaronder Toby Gad en Nasri Atweh.