Festivalacts Top 100 Interview Pinkpop

The Ten Bells: ‘Prophets Of Rage voegt echt iets toe’

Het is weer tijd voor de ultieme afrekening. Zoals ieder jaar sluiten we het festivalseizoen af met de Festivalacts Top 100: de lijst met de beste festivaloptredens van afgelopen zomer. Zie je door de bomen het bos niet meer? Festileaks vroeg een aantal experts om hun favoriete optredens met ons te delen. The Ten Bells trapt af en kiest voor Prophets Of Rage op Pinkpop.

“Het leek in eerste instantie onbegonnen werk om dé festivalact van 2017 te kiezen. Uiteindelijk hebben we een band gekozen die op Pinkpop stond, omdat we hier ook allemaal bij waren: Prophets Of Rage!”

Supergroep

“Prophets Of Rage is een rare samenkomst van muziek die in de jaren ’90 tof was. We luisterden het allemaal en zijn ermee opgegroeid. Er is voor ons geen feest waar ‘Killing In The Name’ niet voorbij komt. Een aantal leden van onze band hadden lage verwachtingen en dachten ook dat het zou tegenvallen doordat de band met andere zangers/rappers speelde. Maar als je in het publiek staat, krijg je ook een heel ander gevoel. De show was gewoon goed en ze speelden hartstikke zuiver. Het zijn echte professionals. Ze hadden de setlist goed in elkaar zitten met onder andere een hiphop-momentje, waardoor het op het einde helemaal losbarstte. Uiteindelijk maakt het publiek en de sfeer toch zo’n optreden. Je ziet niet vaak dat, wanneer je bands samenvoegt tot een supergroep, het ook nog goed is. Prophets Of Rage voegt wel echt iets toe, het is geen slap aftreksel.”

Precies op tijd

“De muziek past precies bij de tijdsgeest van nu met alles wat er in de wereld gebeurt. Ook met Trump. Het is twintig jaar geleden en toch lijkt het precies op tijd. Prophets of Rage speelde ook een nummer met Serj Tankian (de zanger van System of a Down) voor Chris Cornell. Dat nummer voelde echt als een eerbetoon en niets anders. Het was supertof dat ze dat deden voor hun vriend.”

Prophets Of Rage
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

De gitarist van The Ten Bells heeft zelfs Tom Morello (gitarist Prophets Of Rage) mogen ontmoeten. “We zaten backstage en opeens kwam er iemand naast mij zitten. Het bleek de crewleider van Prophets Of Rage, dus ik vroeg hem of ik Tom mocht ontmoeten. Van het een kwam het ander en toen mocht ik erheen. We hebben een half uurtje gezeten en ik heb ook gitaarles van hem gekregen. Dat was heel speciaal.”

The Ten Bells stond afgelopen zomer zelf ook op verschillende festivals. Kijk hier de show terug of stem op de band of hun favoriet.

Festivalacts top 100

De komende weken blikken we terug op de geweldige tijd die we afgelopen zomer hebben gehad en laten we enkele prominente spelers aan het woord om hun favoriete act van 2017 te pushen. Maar uiteindelijk bepaal jij wie de opvolger wordt van Arcade Fire (2014), Muse (2015) en De Staat (2016). Dus: stemmen maar!

  Naar de stempagina

About the author
Marloes

Marloes

Sleept haar vrienden het liefste naar ieder festival toe. Houdt vooral van rock, electro en psychedelica en heeft een grote liefde voor Arctic Monkeys, Oscar and the Wolf, Tame Impala en The Beatles.

Add Comment
Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PP17 Nieuws en Programma
PP17 YouTube Playlist
PP17 Spotify Playlist