In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan Festival Estéreo Picnic!

Estéreo Picnic in het kort:

  • Estéreo Picnic: Parque Deportivo 222, Bogotá, Colombia
  • 23 tm/m 25 maart 2018
  • Specialiteit: Een uniek festival met een flinke portie wereldacts.
  • Indie, rock, alternatief
  • 2018: Gorillaz, Lana del Rey, The Killers, LCD Soundsystem
  • Festivalticket: €160,- incl fees.


Colombia komt niet vaak met vrolijke berichten in de media. Logisch dat de meesten er niet bij stilstaan, maar het land zet zichzelf elk jaar steeds meer op de kaart in de festivalwereld. Er vindt namelijk jaarlijks een verdomd goed festival plaats in hoofdstad Bogotá. Estéreo Picnic weet inmiddels bezoekers uit de hele wereld te trekken en komt elk jaar met een affiche vol gigantische namen. Zon, Colombiaanse gezelligheid en de beste muziek van het moment, wat wil een mens nog meer?

De Line-Up


Groot, groter, grootst. Je blijft je verbazen over de opvallende namen die het festival op het affiche weet te zetten. Artiesten als Lana de Rey, Gorillaz en The Killers reizen in 2018 naar Bogotá voor de 8ste editie van het festival. Naast de bekende internationale knallers, is er ook veel ruimte voor lokale bands zoals Bombá Estéreo om de Colombiaanse pit op het podium te houden. Als dát geen feest wordt!?

Het terrein


Artiesten reizen tegenwoordig naar de gekste en verste plekken op de wereld en daar kan Bogotá niet bij ontbreken. De Colombiaanse hoofdstad wordt al jaren gezien als culture broedplaats van Zuid-Amerika en werd een paar jaar terug door tijdschrift Forbes uitgeroepen tot ‘South America’s next capital of Cool’. Parque Deportivo 222 staat bekend als dé plek waar alle grote concerten plaatsvinden. Met een capaciteit van ongeveer 63.000 bezoekers kan Estéreo Picnic zich gerust het grootste festival van Colombia noemen!

De aftermovie

De Festival Bucketlist

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!