In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan Roskilde!

Roskilde in het kort:

  • Roskilde Festival: Roskilde (zuidwesten van Kopenhagen), Denemarken
  • 30 juni t/m 7 juli 2018
  • Specialiteit: Sterke line-up in combinatie met een populaire randprogrammering
  • Rock, alternatief, hiphop
  • Line-up 2017: The Weeknd, Justice, The xx, Foo Fighters, Arcade Fire.
  • Festivalticket: €268,-
Je neemt 30.000 vrijwilligers, 9 podia, 130.000 bezoekers en 180 optredens. Wat krijg je dan? Één van de meest originele festivals van Europa; Roskilde. Het geheim? Een goede line-up, passie voor goede doelen en zo min mogelijk commercieel doen. Zo zorgde de organisatie voor veel blije gezichten toen ze het nieuws naar buiten brachten dat de bierprijzen met maar liefst 35% daalden. Sinds 1971 wordt ten zuidwesten van Kopenhagen Roskilde gehouden in de stad -hoe anders- genaamd Roskilde. Waarom iedereen zo van dit festival houdt? Naast alle liefde omdat het festival een steentje in de samenleving wil bijdragen door te doneren aan een goed doel (elk jaar een andere). Heeft het festival ook nog eens een ijzersterke line-up. Komt het niet door de line-up, dan wel door de populaire randprogrammering waarin vooral workshops en debatten over belangrijke onderwerpen centraal staan. Meer weten over Roskilde? Lees dan snel verder!

Foto: Krists Luhaers

De Line-Up

Aan het affiche van Roskilde valt bijna niet te tippen. De grootste namen reizen af naar Denemarken, maar ook de onderkant van het affiche zit vol bijzondere artiesten die je wilt zien. Het festival boekt elk jaar artiesten van zo’n 30 verschillende landen, maak je borst maar nat voor een gevarieerde line-up! Afgelopen jaar stonden maar liefst 180 acts op het affiche, van Foo Fighters, tot The Weekend en Moderat; ze waren er allemaal bij. Wil je je helden live zien? Of houd je van populaire bandjes? Dan zit je hier goed! Maar ook als je een avonturier bent en nieuwe muziek wil ontdekken is Roskilde dé place to be. Voorgaande jaren was de line-up ijzersterk, en dat zal in 2018 ongetwijfeld ook zo zijn!

Het terrein

Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

Tijdens het festival wordt de gelijknamige plaats Roskilde omgetoverd tot één grote festivalstad. Het terrein kent 9 podia, waaronder de grote Orange Stage. Het immense terrein verwelkomde in 2017 130.000 bezoekers! Een groot deel van de stadsbewoners helpen mee aan het festival als vrijwilliger. Naast het betoverende terrein kunnen de festivalbezoekers een unieke campingervaring meemaken. Het festival kent verschillende campings die elk eigen unieke eigenschappen bezitten én allemaal over een eigen supermarkt beschikken. Het terrein, de Orange Stage en Deense gezelligheid… Roskilde moet je een keer hebben meegemaakt!

Foto: Mia Dernoff
De aftermovie

De Festival Bucketlist

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!