Nu het festivalseizoen achter ons ligt, worden de ontwenningsverschijnselen pas echt duidelijk. Niets minder dan heimwee hebben we naar de grasvelden, de sfeer, de optredens en de gezelligheid. Ook deze vijf struggles missen we.

Dixies


Na een tijdje is er toch een band ontstaan dus jou en de dixie, jullie hebben zoveel momenten gedeeld deze zomer. Het was altijd een verrassing hoe je hem aantrof. Was de schoonmaakploeg net langs geweest of kreeg je een natte bril voorgeschoteld, je wist het nooit. En dan maar niet hopen dat het wc-papier op was of er net een man voor je het deurtje uitliep. Ja dixie, het was gezellig met je.

In de rij staan


De rij bij de ingang, de rij bij de munten, de rij bij de bar, de rij bij de wc, de rij bij het eten en de rij bij de douches. We hebben flink wat wachturen versleten afgelopen zomer. Gelukkig kunnen we afkicken bij de rij voor een concert.

Slepen met kampeerspullen

Best Kept Secret camping
Foto: Juri Hiensch
Genieten, dat is het iedere keer wanneer we met onze backpack en honderd andere tassen vanaf de pendelbus of parkeerplaats naar de camping lopen. Onderweg verlies je nog wat spullen en stop je om deze op te rapen. De rode striemen en spierpijn de volgende dag waren even hard genieten. Mis je het zo erg? Vraag dan je vrienden of je hun spullen ook mag dragen of neem gewoon wat bakstenen in een backpack mee morgen.

Lauw bier


Op de camping zijn er flink wat blikjes met vloeibaar goud doorheen gegaan. Na een nacht heeft het bier de heerlijke lauwe temperatuur bereikt, precies zoals je hem wilt hebben. Laat je biertje daarom nu gerust even staan voordat je hem wil drinken. Of bewaar je sixpack gewoon naast de bank. Zo komt dat festivalgevoel rechtstreeks je kamer in.

Slapen op een luchtbed/matje


Je slaapt nergens lekkerder als op een luchtbed of matje. Ook al is het lek of nat, dit slaapcomfort vind je nergens anders. Dat we tegenwoordig weer in ons warme, comfortabele bed moeten liggen is dan ook een flinke tegenvaller. Zijn je afkickverschijnselen te groot? Gris dan meteen je luchtbed of matje uit de kast, blaas hem op en kampeer gewoon in je eigen slaapkamer.

DELEN
Iris
Doordeweeks geld aan het verdienen om dit in het weekend weer uit te geven. Fan van bijna alles en iedereen, van Metallica tot Oliver Heldens en van Skrillex tot Oscar and the Wolf. Daarnaast wil ik overal heen dus #ripgeld.