Je wordt wakker en zelfs de Niagara Falls lijken niet genoeg om de droogte in je mond weg te krijgen. Misschien had je gisteren toch “nee” moeten zeggen tegen die vriend die het halverwege de nacht een goed idee vond om aan tequila-shots te beginnen. Een leuke avond heb je er zeker door gehad, maar hoe kom je deze dag ooit door? Festileaks zou Festileaks niet zijn als we je ook door deze bittere tijden helpen met 7 gouden tips.

1. Kijk een festivalconcert


Een glas water halen is vandaag al een hele opgave. Ga daarom alle inspanning uit de weg en bewaar die rust. Zie de bank, waar je als een zak gepofte aardappelen op hebt plaatsgenomen, als het laatste drijvende blok van de Titanic: kom er vooral niet vanaf. Kies via je laptop of tv jouw favoriete festivalconcert en verplaats je gedachten weer even voor een uurtje naar die mooie zomer. Genoeg festivalconcerten voor de hele dag. Bonus!

2. Eet totdat je erbij neervalt

Never forget #lowlands2017 #hansworst #hotdog #thebest #fitboy #healthylifestyle

A post shared by Mick Verweij (@mickverweij) on

Wat je gisteren ook gedaan schijnt te hebben, het heeft je hongerig gemaakt. En niet zo’n beetje ook. Nee, jij lijkt de complete menukaart van de plaatselijke snackbar wel op te kunnen. Vet is wat jij nodig hebt. Helaas is Hans Worst er vandaag niet om je van dienst te zijn, maar wat eieren, tosti’s of knakworsten zullen je ook dichterbij een betere ‘jij’ brengen. Full festivalstyle.

3.  Overleef op vitamineshots

blender

Wellicht ren je bij het horen van het woord ‘shots’ al naar de dichtstbijzijnde wc, maar geen nood, we hebben het hier niet over Jägermeister, Sourz of Dropshot. Ben jij niet zo hongerig en maakt de gedachte aan eten je juist misselijk? Ga dan eens voor een ontbijtje à la Green Happiness en roep het innerlijke verrottingsproces een halt toe! Zoek alles met een beetje vitamine bij elkaar, roer er een lepel quinoa doorheen, smijt het in je blender en slurp jezelf gezond. Lekker al die afvalstofjes afvoeren, you go!

4. Nak (nog) een stripje pillen

pillen

Het toilet is deze ochtend niet de enige plek waar er doorgedrukt gaat worden. Als eten niet helpt, ga dan (weer) over op de pillen. Een verse strip Ibuprofen is het antwoord op jouw betonnen hoofd. Om het ronde wondermiddeltje een handje te helpen doe je maar net alsof het kauwtabletten zijn. Misschien is het een bittere pil, maar deze kater heeft nu eenmaal grove maatregelen nodig.

5. Drink door je kater heen

drinken

Bestrijd vuur met vuur. Dat plakkerige glas met gekleurd vocht op de tafel voelt zich in de steek gelaten. Help je trouwe vriend en laat dat laatste restje alcohol weer door je keel glijden. Het is als Macklemore met Ryan Lewis of Angus met Julia Stone. Samen zijn jullie sterker.

6. Steek een vinger in je keel


Soms moet je de natuur een handje helpen, zeker als de eerste vijf tips nog niet echt voor licht in de duisternis hebben gezorgd. Kietel je huig totdat hij moet niezen. Je ingewanden keren zich misschien heel even binnenstebuiten, maar de opluchting zal groot zijn. Nu je maaginhoud uitdampt in de toiletpot, kun jij weer vooruit denken en zorgeloos beginnen aan een nieuwe fundering voor de volgende party.

7. Bezoek een katerfeestje
Zwarte Cross
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Oké, even serieus. Je kunt natuurlijk ook het nuttige met het aangename combineren. Op zaterdag 22 oktober – de slotdag van Amsterdam Dance Event – is The Hangover op het NDSM-Werf het kuuroord dat je zoekt. Het festival doet haar naam eer aan, want hier kun je met je lotgenoten samen de ellende vergeten. Er is aan je hoofdpijn en misselijkheid gedacht, want verschillende dj’s en live bands zullen een rustige set spelen. Behoefte aan katervoedsel? Geen probleem. De talloze foodtrucks zorgen voor de innerlijke mens.

DELEN
Marloes
Sleept haar vrienden het liefste naar ieder festival toe. Wil geen optreden missen van Arctic Monkeys, Oscar and the Wolf en Tame Impala. Sinds vorig jaar standaard te vinden op Down The Rabbit Hole.