De tweede lichting namen voor Eurosonic Noorderslag 2018 is bekend. Van de vijftien nieuwe acts is Denemarken hofleverancier: maar liefst 7 acts zijn afkomstig uit dit Scandinavische land. Zo geven onder meer August Rosenbaum, BAEST en Off Bloom acte de présence. 

Dat Groningen begin volgend jaar zoveel Deense artiesten mag verwelkomen is niet zo vreemd. Denemarken is namelijk het focusland voor de 32ste editie van het festival. Voor de volledigheid hebben we alle nieuwe bevestigingen even op een rijtje gezet. Deze nieuwe acts worden toegevoegd aan het affiche waar onder meer ook Naaz en Tamino op schitteren.

 • August Rosenbaum (dk)
 • BAEST (dk)
 • Bitch Falcon (ie)
 • Dermot Kennedy (ie)
 • KillASon (fr)
 • Lorenzo Senni (it)
 • Off Bloom (dk)
 • School of X (dk)
 • Širom (si)
 • Soleima (dk)
 • Velvet Volume (dk)
 • We like We (dk)
 • Zagami Jericho (cz)
 • Zeal & Ardor (ch)
 • ŽEN (hr)

 

Eurosonic Noorderslag 2018

Eurosonic Noorderslag 2018 vindt plaats van 17 tot en met 20 januari in Groningen. Het festival is een broedplaats voor nationaal en internationaal talent. Zo hebben Dua Lipa, Hozier, Roosevelt en Royal Blood hier hun eerste stappen gezet. Voor veel artiesten is het een belangrijke stap geweest richting hun internationale doorbraak. Daarnaast wordt op het festival ieder jaar de Popprijs uitgereikt voor de artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Vorig jaar heeft DJ Martin Garrix die prijs gewonnen.

Tickets voor het muzikale talentenbal gaan eind dit jaar in de verkoop. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website van Eurosonic Noorderslag.