Voor wie het heeft gemist: dit was het belangrijkste festivalnieuws van week 42

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of andere bijzonderheden in festivalland. Ook deze week was er weer genoeg te melden. Daarom geven we je graag een overzicht van de belangrijkste nieuwtjes van deze week. Zo ga jij helemaal up-to-date het weekend in!

Sevn Alias eerste naam WOO HAH! 2018
Volgend jaar pakt hiphop-festival WOO HAH! extra groot uit voor haar vijfde editie. Nederlandse rapper Sevn Alias liet op Twitter weten een optreden te geven op WOO HAH! 2018. De organisatie van WOO HAH! heeft zelf nog niet bevestigd dat Alias een optreden zal geven.

Nick Cave & The Bad Seeds in 2018 op festivaltournee
Slechts 2 dagen voor Best Kept Secret van start gaat, geeft Nick Cave met zijn Bad Seeds een show in Dublin. Volgens het Ierse Independent is deze show de aftrap van een uitgebreide tournee die ook langs festivals zal gaan. Na een uitverkochte Ziggo Dome show kondigde Cave al aan in 2018 terug te keren naar Nederland.

Rock Werchter schudt festivalkalender door elkaar
Rock Zottegem vindt dit jaar een weekend eerder plaats. De reden voor de verschuiving is volgens de organisatie het feit dat Rock Werchter in 2018 een week later gehouden wordt. Ook Pinkpop, Roskilde, NOS Alive en Mad Cool vinden in 2018 op een andere datum dan normaal plaats.

Binnenkort de eerste namen voor Download 2018
Via haar website laat Download Festival weten over 2 weken ‘huge headliners’ aan te kondigen. Het hardrockfestival vindt plaats van 8 t/m 10 juni 2018, één week voor Pinkpop. Misschien zien we dus een headliner terug in Landgraaf.

Eerste namen voor Reload 2018 bekend
De eerste namen voor Reload Festival 2018 zijn bekend. Onder andere Sick Of It All, Eskimo Callboy en Sepultura sieren de line-up van het festival. Reload is een rock-, heavy metal- en punkfestival in het noorden van Duitsland.

Bruno Mars naar Rock in Rio Lissabon en British Summer Time 2018
Bruno Mars heeft zijn eerste festivaldata bekendgemaakt. Hij tourt momenteel nog langs de grote zalen met zijn ‘The 24K Magic World Tour’. In mei was hij daarmee ook te zien in Nederland en België. De aankondigingen van British Summer Time zou wel eens het begin van een ronde langs de Europese festivals kunnen betekenen.