FestiTinder! Wat zijn jouw favoriete Pearl Jam-nummers?

pearl jam

“Doen ze het of doen ze het niet?” – dat is de hamvraag. Het tourschema van Pearl Jam is al tijden in mysteriën gehuld. Stel nou dat je de kans krijgt om ze volgende zomer in Europa te aanschouwen, welke nummers zou jij dan graag live horen? Laat het ons weten in de nieuwe FestiTinder!

Jan Smeets had het beloofd: Pearl Jam zou in 2017 op Pinkpop staan! Niets bleek minder waar, het was achteraf toch een ‘lastig weekend’ voor de band. Nu – een jaar later – begint het spel weer van voren af aan. Pearl Jam is aangekondigd voor de Zuid-Amerikaanse Lollapalooza’s en zou volgens een bron binnenkort ook een Europese tour bekendmaken. We mogen dus nog altijd dromen over een herhaling van hun legendarische concert op Pinkpop 1992. Bij welke Pearl Jam-nummers krijg je dat unieke jaren 90-gevoel en zweef jij helemaal weg?

FestiTinder!

Luister jij liever naar ‘Alive’ van het klassieke album Ten, of hou je toch meer van nummers als ‘Just Breathe’ van Backspacer? Kortom, nodigt een nummer je uit om keihard mee te brullen? Swipe deze dan snel naar rechts! Is een track afgezaagd en hoor je liever een andere? Swipe dan naar links. Tinderen maar!

Pearl Jam

pearl jam

Op de agenda van Pearl Jam staan nu nog maar drie concert data vast voor 2018: de drie shows op Lollapalooza in Zuid-Amerika. De band heeft hier een plek heeft als headliner naast andere grote namen zoals Red Hot Chili Peppers, The Killers en Imagine Dragons.

Wil jij meediscussiëren over de mogelijke komst van de Amerikanen? Neem dan eens een kijkje op ons forum.

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy