#032: Op Bestival hoef je je geen seconde te vervelen!

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan Bestival!

Bestival in het kort in het kort:

  • Bestival: Dorset, Engeland
  • 7 t/m 10 september
  • Specialiteit: Unieke randprogrammering
  • Elektronisch, alternatief,rock
  • 2017: A Tribe Called Quest, The xx, Petshop Boys
  • Festivalticket: £206,-

[mks_dropcap style=”letter” size=”52″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#ef4644″]É[/mks_dropcap]én keer per jaar wordt het grote terrein van Lulworth Estate omgetoverd tot de meest gezellige speeltuin voor volwassenen. Drie dagen lang reizen niet alleen Britten, maar mensen van over de hele wereld naar het beroemde Bestival. Naast een line-up om je vingers bij af te likken, is er een uitgebreide randprogrammering; op Bestival hoef je je nooit te vervelen!

De Line-Up


Bijna alle muziekliefhebbers kunnen op dit festival iets vinden wat bij ze past. Of je nou los wil gaan op A Tribe Called Quest of weg wil dromen met The xx; dit Bestival heeft het allemaal! Naast de grote namen, is er niks mis met de onderkant van het affiche. Namen zoals Rejjie Snow, Tash Sultana en Anna of The North komen voorbij. Geen zin in muziek? Zelfs dan kun je je nog vermaken! Bestival kent een uitstekende randprogramma met vele bijzondere activiteiten. Zin in een sessie spinning? Het kan bij Loop Spinning Raves! Voor alle Insta-Queens is er dit jaar een uniek kunstwerk; Happy Kanye. Een enorm kunstwerk in de vorm van het hoofd van Kanye West, geïnspireerd door de Sad Kanye-meme. En natuurlijk niet te vergeten; Hard Cock Life, hét homo feest van Londen, dat exclusief naar Bestival afreist. Benieuwd naar meer? Check dan zeker hun volledige randprogramma.

Het terrein

Foto: Victor Frankowski

Bestival maakt gelukkig goed gebruik van het terrein. Het wordt verdeeld in verschillende gebieden, met allemaal een thema. Zo is o.a. Ambient Forest een prachtig versierd bos waar je in kunt verdwalen en unieke kunstwerken kunt ontdekken. Voor de echte creatievelingen is er Aespia’s In The Wood; een 24-uurs gebied waar je overal glitter vindt en installaties om te knutselen. Uitgeknutseld? Ook bij Aespia’s In The Wood vinden de meest toffe feesten plaats. Hoe diepier je het bos in gaat, hoe beter het wordt!

De locatie

Foto: Sion Roe

Een kasteel langs de beroemde Jurassic Coast? Ja! Bestival vindt plaats op een unieke locatie; Lulworth Estate. In de 17e eeuw werd dit terrein gekocht en niet veel later werd een heus kasteel gebouwd. Tegenwoordig is het Engels erfgoed, en vinden er exclusieve feesten plaats. Één keer in het jaar wordt het immense terrein omgebouwd tot het huis van Bestival en daarmee kunnen we jullie garanderen; je kijkt je ogen uit!

De aftermovie

De Festival Bucketlist

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!
[mks_button size=”large” title=”Naar de Festival Bucketlist” style=”squared” url=”http://festileaks.com/festival-bucketlist/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra