Nick Cave & The Bad Seeds in 2018 op festivaltournee

nick cave

Een nieuwe naam mengt zich steeds nadrukkelijker in het geruchtencircuit. Nick Cave & The Bad Seeds speelt begin juni een show in Ierland. Volgens het Ierse Independent is deze show de aftrap van een uitgebreide tournee die naast concerten ook festivals zal aandoen. 

Het Nederlandse publiek lijkt zich op te mogen maken voor een festivalshow van de Australische heren. De voortekenen worden immers steeds beter. De band rondom frontman Nick Cave verklapte namelijk al eerder hun terugkeer naar Nederland in 2018. Gisteren werd bovendien bekend dat de heren slechts twee dagen voor Best Kept Secret in Dublin zullen optreden en nu blijkt dat dit concert de start is van een uitgebreide zaal- en festivaltournee. Is 1+1 in dit geval ook twee? Stiekem gaan wij er wel van uit.

Ook op ons forum wordt al druk gespeculeerd over een show van de heren op Best Kept Secret, Rock Werchter of Down The Rabbit Hole. Zien we Nick Cave terug op een van deze festivals?

Nick Cave & The Bad Seeds

In 1983 richt de Australische zanger en pianist Nick Cave samen met Mick Harvey en Blixa Bargeld de band Nick Cave & The Bad Seeds op. De band wordt door velen gezien als één van de meest originele alternatieve rockbands. De bezetting van de band wijzigt door de jaren heen geregeld, waarbij Nick Cave steeds als stabiele factor overblijft. In 2016 bracht de groep hun meest recente album Skeleton Tree uit. Het is alweer het zestiende album uit een indrukwekkende discografie.

Op welk festival hoop jij Nick Cave & The Bad Seeds volgend jaar te zien? Discussieer alvast mee op ons forum en blijf op de hoogte van de laatste geruchten.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam