De geruchten voor komend festivalseizoen zijn al in volle gang. De eerste poster voor Rock Am Ring 2018 en Rock Im Park is inmiddels opgedoken. Onder anderen Foo Fighters, The Podigy en Queens Of The Stone Age worden hierop genoemd. Hoe ver zal deze poster ernaast zitten, of vinden we veel van deze namen echt terug komend jaar?

Elk geruchtenseizoen is het weer raak: zelfgemaakte festivalposters. Ze kloppen eigenlijk nooit helemaal, maar het is ó zo leuk om er naar te kijken. In ‘Poster Spotting’ schotelen we je de leukste, de interessantste en de reëelste posters voor en laten we er ons ‘professioneel oogpunt’ op los. Check hieronder die voor Rock am Ring en Rock Im Park 2018.

Opvallend

Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

Het eerste wat opvalt is dat er vier headliners genoemd worden. De festivals kennen er normaal gesproken maar drie, hebben we te maken met een co-headline constructie of is het eerste foutje al gemaakt?

Door naar de namen op de poster. Foo Fighters waren afgelopen jaar al terug te vinden op een aantal festivals in Europa. De band heeft desondanks nog altijd een deel van de Europese tour van 2015 in te halen. Daarnaast is al bekend dat The Prodigy met een nieuwe album komt. In het najaar gaat de band op tournee, door deze poster mogen fans hopen op een tournee langs de Europese festivals. Volgens de poster komt ook Volbeat naar Europa. De band is al aangekondigd voor de Zuid-Amerikaanse Lollapalooza’s, een Europese datum is helaas nog niet bekend.

Royal Blood, een graag geziene gast op de Europese festivals, heeft al een druk festivalseizoen achter zich. En dan te bedenken dat de tour nog in volle gang is, ze zullen pas in mei 2018 klaar zijn! Het is  dus logisch dat er vraagtekens worden gezet bij nóg een rondje langs de Europese festivals. Een andere naam die opvalt is Queens Of The Stone Age. De band staat nu op de tweede rij van het affiche, een opvallend lage spot.

Tenslotte de aanwijzing die aantoont dat de poster – helaas – niet echt is, Bullet For My Valentine is namelijk fout gespeld.

Dat de poster in zijn geheel niet klopt moge duidelijk zijn. Wat er wél van klopt is nog even afwachten tot er meer bekend wordt van de artiesten. Ook de datum voor de festivals is nog niet officieel. Voor nu kan wegdromen bij deze line-up natuurlijk geen kwaad.

Rock Am Ring 2018

Rock Am Ring vindt sinds 2017 weer plaats op de Nürburgring in Duitsland. Data voor komen jaar zijn nog niet bekend. Afgelopen jaar stonden onder meer System Of A Down, Sum 41 en Prophets Of Rage op het festival. Namen voor 2018 zijn er nog niet. Het festival heeft de afgelopen jaren niet veel geluk gehad. In 2016 werd het afgelast door hevige weersomstandigheden. Het afgelopen jaar werd het festival stilgelegd door een terreurdreiging. Het bleek vals alarm en de volgende dag ging het festival gewoon door.