Advertisement

Poster spotting: grootse line-up voor Hurricane Festival 2018

Elk geruchtenseizoen is het weer raak: zelfgemaakte festivalposters. Ze kloppen eigenlijk nooit, maar het is ó zo leuk om er naar te kijken. In ‘Poster Spotting’ schotelen we je de meest leuke, interessante en realistische posters voor en laten we er ons ‘professioneel oog’ op los. Dit keer: Hurricane Festival 2018! 

Toen de onderstaande poster op het Festileaks forum opdook, konden we eigenlijk niet anders dan er even verlekkerd bij wegdromen. The Killers, Queens of the Stone Age en The xx samen op één poster. Bijna te mooi om waar te zijn! Of zou het toch…? Lees snel verder voor ons ongezouten oordeel!

Headliners

De grote namen op deze poster zijn natuurlijk The Killers, Queens of the Stone Age en The xx. Maar ook The National, Paul Kalkbrenner en Sigur Rós zijn erg geliefd. Eigenlijk staat de poster voor Hurricane Festival 2018 vol met grote namen; een line-up waar muziekliefhebbers in groten getale op af zouden komen.

The National bracht onlangs een nieuw album uit. Met dat album komt de band komende zomer naar Europa. Denemarken en Engeland staan al vast, Duitsland past goed in dat rijtje. Ook The xx is in deze periode druk met festivalshows in Europa, Polen en Spanje staan al vast. Voor Queens of the Stone Age zou het tevens niet het eerste festival op de planning zijn; onlangs noemden we de band nog als kanshebber voor Pinkpop.

Voor The Killers en Sigur Rós zijn tot nu toe nog geen Europese festivals aangekondigd, maar het zijn wel namen die het goed zouden doen bij het Duitse festivalpubliek. Stiekem hopen we natuurlijk dat hier snel meer nieuws over komt, want de artiesten staan bij velen hoog op het verlanglijstje.

Geloofwaardigheid

the killers

Hurricane Festival staat bekend om haar diverse line-up met namen uit zowel de pop als rock en divers is het affiche zeker. Ook zijn de namen allemaal goed gespeld en komt de huisstijl perfect overeen met die van de website van het festival. Daarnaast zijn de acts geen van allen aangekondigd voor andere Duitse festivals en is alles tot nu toe nog mogelijk wat betreft tourdata.

Heeft deze poster dan ook nog een keerzijde? Jazeker! Voor zowel The Killers en Sigur Rós zou dit het eerste aangekondigde festival zijn. Ook zijn het redelijk veel grote namen op één poster, maar dat is niet meteen reden tot ongeloof. Vorig jaar had het festival met Alt-J, Die Antwoord, Imagine Dragons, Editors en meer ook een line-up vol bekende namen. Niets is onmogelijks dus.

Al met al is deze poster duidelijk gemaakt door een kenner. Veel geks is er niet te zien, behalve dan misschien het feit dat hij bijna te mooi is om waar te zijn. Ons festivalhart gaat er in ieder geval sneller van kloppen! Ons oordeel luidt:

Hurricane & Southside Festival 2018

Southside Festival

Dit jaar vindt het festival plaats op 22 tot en met 24 juni. Net als voorgaande jaren strijkt het festival neer op de motorracebaan van Scheeßel (in de buurt van Bremen). Pop en rock voeren er de boventoon op het Duitse festival. Vorig jaar stonden onder andere Green Day, Imagine Dragons en Linkin Park op het programma. Het festival vindt steevast tegelijkertijd plaats met Southside Festival, en de twee festivals delen dan ook het grootste deel van de line-up. Op de website van het festival vind je meer informatie.

Hurricane Festival Logo

Hurricane Festival 2024

Locatie
Duitsland
Scheeßel, Duitsland
Datum 21-23 juni 2024
Tickets Kopen