Advertisement

Poster spotting: veel grote namen op zelfgemaakte affiches voor Graspop 2018

Graspop
Foto: Koen van den Broeck

De geruchtenmolen draait op volle touren. Dat betekent dat ook de zelfgemaakte festivalposters aan de lopende band voorbij komen. Na onder meer Rock am Ring bekijken we vandaag twee affiches voor Graspop 2018.

Met twee affiches voor Graspop Metal Meeting valt er genoeg te speculeren. De posters kennen veel overeenkomsten. Zo verschijnen Metallica, Aerosmith en Ozzy Osbourne bovenaan beide affiches. Voor Aerosmith zou het opnieuw een afscheidstournee betekenen. Gelukkig zijn er ook voldoende verschillen te vinden. Hieronder vind je beide varianten.

Poster 1

Het eerste affiche lijkt nog het meest op de natte droom voor metalfans. Bij de drie hele grote namen blijft het namelijk niet. Wordt dit affiche werkelijkheid dan reizen ook Marilyn Manson, Kiss en Slipknot af naar Dessel. De overdaad aan grote namen is ook meteen wat de geloofwaardigheid van de line-up geen goed doet. Op het affiche zijn zo veel grote acts te vinden dat het zelfs voor twee main stages te veel is.

Poster 2

Ook op poster 2 zijn meer dan voldoende grote namen te vinden. Desondanks lijkt het affiche wel realistischer. Publiekstrekkers van naam en faam worden ondersteund door de beste kleine acts. Opnieuw Aerosmith op het Desselse festival is vooral opvallend op dit affiche. Ook het verschijnen van Metallica op de line-up lijkt vooralsnog wat te positief.

Of een van deze affiche werkelijkheid gaat worden is maar zeer de vraag. Op beide affiches vinden we veel grote namen. Daarnaast lijkt opnieuw een tournee van Aerosmith niet waarschijnlijk. Tot de eerste officiële acts bevestigd worden kunnen we in ieder geval onze vingers aflikken aan deze mogelijke line-ups.

Graspop Metal Meeting 2018

Graspop
Foto: Dorien Goetschalckx

De beruchte Metal Meeting vindt komend jaar plaats van 22 tot en met 24 juni. Metalfans uit heel Europa reisden af naar het Belgische Dessel om hun favoriete bands in actie te zien. De acts voor komende editie zijn nog niet bekend. Vorig jaar waren onder andere Rammstein, Deep Purple en Evanescence de headliners van dienst.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Kopen