Advertisement

Festivalorakel Zégut voorspelt Guns N’ Roses, Ozzy Osbourne, Metallica én Iron Maiden naar Europa in 2018

niet meer gebruiken

Francis Zégut is een Franse radiopresentator voor RTL, maar hij staat voornamelijk bekend als festivalorakel. Elk jaar slingert hij weer een hoop festivalgeruchten de wereld in. Wij hebben zijn ‘leaks’, geruchten en gokjes voor volgende festivalzomer op een rijtje gezet.

Elk jaar wordt het blog van Zégut  weer in de gaten gehouden door veel festivalliefhebbers. Zo missen zij geen enkel gerucht voor het aankomende festivalseizoen. Sommige geruchten zijn groots en lijken onwaarschijnlijk, anderen waren weer makkelijk te raden. Voorgaande jaren heeft Zégut een aantal mooie juiste voorspellingen gedaan. Vorig jaar voorspelde hij onder andere de komst van Red Hot Chili Peppers naar Lollapalooza in Parijs en Black Sabbath op Hellfest. Ook wist hij vroegtijdig dat Rammstein op Pinkpop 2016 stond en Metallica in 2014 op Pinkpop en Rock Werchter. Ondanks dat hij hierdoor best betrouwbaar is, heeft hij het niet altijd bij het juiste eind. Net als vorig jaar hebben wij ook dit jaar hieronder de meest interessante voorspellingen op een rijtje gezet.

Guns N’ Roses én Ozzy Osbourne op Download Festival in Verenigd Koninkrijk

niet meer gebruiken

Een goede gok of groot nieuws? Volgens Zégut staan Guns N’ Roses én Ozzy Osbourne op Download festival in 2018. Al anderhalf jaar zijn Guns N’ Roses aan het touren met de wereldtour ‘Not In This Lifetime Tour’. Van alle 130 shows zijn er maar 19 in Europa geweest, daarom zou het een mooie toevoeging zijn als ze volgend festivalseizoen Download Festival meepakken.

Afgelopen jaar heeft Ozzy Osbourne een tour gedaan met o.a. Zakk Wylde in zijn band. Voor 2018 heeft hij alweer plannen voor een nieuw solo album. Misschien hiervan een voorproefje of een debuut op Download Festival 2018?

Download Festival is een Brits rockfestival dat georganiseerd wordt in Donington Park in het Verenigd Koninkrijk. Dus als Zégut het bij het juiste eind heeft en je wilt Guns N’ Roses én Ozzy Osbourne zien, houd dan zeker het weekend van 8 tot en met 10 juni vrij in je agenda.

Metallica op Download Festival in Frankrijk

metallica

Iets meer dan een maand terug stond Metallica in Amsterdam in de Ziggo Dome. De band is volgend voorjaar nog steeds in Europa met de zaaltour ‘Hardwired… To Self-Destruct’. Voor dit album heeft de band nog geen festivalshows in Europa gedaan. Aangezien Metallica voorgaande jaren vaak een festivaltour deed bij een nieuw album, zou de komst van Metallica op Dowload Festival in Frankrijk tussen 15 en 17 juni niet geheel als verrassing komen.

Iron Maiden op Hellfest in Frankrijk

Niet alleen Zégut heeft een uitspraak hierover gedaan. Ook op de Twitterpagina van Hellfest wordt een duidelijke hint gegeven. Door deze (overduidelijke?) aankondiging verwachten veel festivalgangers de komst van Iron Maiden  naar Hellfest. Als je Iron Maiden op Hellfest 2018 wil gaan zien, moet je geluk hebben. Het festival is namelijk al uitverkocht.

Festileaks’ geruchtenoverzicht

Na alle leaks van Zégut houden wij ook ons eigen geruchtenoverzicht bij. In het geruchtenoverzicht vind je niet alleen alle kanshebbers voor een headline-spot in het komende festivalseizoen, ook kun je nog eens rustig nalezen waarom de verschillende acts kanshebber zijn voor festivaloptredens in 2018.