Down The Rabbit Hole 2017

In de zomer van 2017 zal de vierde editie van Down The Rabbit Hole plaatsvinden. In deze korte tijd heeft de organisatie meerdere malen bewezen dat het prima mee kan draaien met de al bestaande festivalgiganten. Zo gingen in 2016 in mum van tijd alle Rapid Rabbit-tickets over de toonbank en verkocht het festival, vlak voor de aftrap, volledig uit. Met namen als The National, PJ Harvey, Suede, Anohni en de beste festival act van 2016 - De Staat - werd er weer een grandioze editie neergezet. Niet alleen het (rand)programma was ijzersterk, maar vooral de aankleding viel erg in de smaak. Na twee keer eerder in de run te zijn geweest voor de categorie 'mooiste aankleding' ging Down The Rabbit Hole er in 2016 toch eindelijk met de titel vandoor. De beleving die een werkelijk Wonderland is schoof zo de titel 'mooiste festival van Europa' in het laatje.

Het weekend waarin het schouwspel op De Groene Heuvels, bij Nijmegen, losbarst is een druk weekend. Festivals als Glastonbury, Roskilde, Tinderbox en Hurricane zijn dan ook aan de beurt. Namen voor deze festivals in de gaten houden is dus erg belangrijk voor het strepen omtrent de Down The Rabbit Hole line-up. Hetgeen waar het festival zich voornamelijk op zal onderscheiden is de beleving, gepaard met het ruimtelijke gevoel en speelse karakter. Zo zijn er op het festivalterrein nergens afscheidingen te zien en waan je jezelf een weg door zeeën van nieuwsgierigheid. Een bijdrage hierin was de introductie van de chique tent 'La Salón' afgelopen editie. De spiegeltent is volledig uitgerust met niets minder dan... Een cocktailbar natuurlijk!

Naast alle gezelligheid was het festival afgelopen editie uitgerust met een flinke lading regen. Als gevolg ging de camping een dag later open en was het nodig het parkeerterrein te verplaatsen. Dit resulteerde echter enkel in nog meer gedans en gefeest. Op de automobilisten na was er niemand die hier een verdrietig konijntje van werd. Een tip dus voor wanneer het weer tegenzit komende editie: openbaar vervoer! Over de volgende editie gesproken, de ticketverkoop is reeds van start gegaan. De eerste 10.000 tickets gaan voor een zacht prijsje van €99,- over de toonbank. De tweede helft van de tickets kost je €115,-, maar met een groepskorting vanaf tien man val je nog steeds terug op de prijs voor de 'Rapid Rabbits' (zeg dit eens twintig keer achter elkaar).

De eerste namen lieten op zich wachten, maar in januari was het eindelijk zover. De verassing werd wat verpest door de gelekte affiche, maar de namen mochten er toch wezen. Onder andere Massive Attack en Oscar And The Wolf zaten bij die eerste lading. Helaas moest eerstgenoemde het optreden op Down The Rabbit Hole cancelen. Maar niet getreurd: het festival voegde daarna onder meer Fleet Foxes en Moderat nog toe aan het programma. Alle namen die tot nu toe bevestigd zijn vind je hieronder.

Op deze pagina lees je als eerste nieuws, geruchten of bevestigingen omtrent het Down The Rabbit Hole programma van 2017. Houd ons forum in de gaten voor de laatste speculaties, of bespreek je eigen vermoedens! Check ook zeker onze app in de App Store of de Google Play Store.

Down The Rabbit Hole 2017 Informatie

Volgende datum: 23 juni (vrijdag) -24 juni - 25 juni (zondag)
Locatie: De Groene Heuvels
Genre(s): alternatief, rock, pop, dance, elektronisch, indie, folk
Website: www.downtherabbithole.nl
Down The Rabbit Hole 2017 Forum: Down The Rabbit Hole Forum
Ticketverkoop: vanaf 27 oktober 2016

Eerdere Down The Rabbit Hole headliners

2016: The National – PJ Harvey – Anohni
2015: Damien Rice - Iggy Pop - The War On Drugs
2014: Damon Albarn – The Black Keys – Foals

Down The Rabbit Hole Programma 2017

Down The Rabbit Hole 2017 Nieuws
Alles voor het festivalseizoen
DTRH17 Spotify Playlist