Glastonbury Programma 2017

Glastonbury is de moeder der festivals. Jaar in jaar uit zijn alle kaarten binnen een mum van tijd uitverkocht. Glastonbury heeft iets magisch. Niet alleen door de legendarische headlineoptredens op de Pyramid Stage. Ook door het prachtige landschap en de fraaie aankleding van het festival staat het al jaren aan de top. De eerste editie van het festival vond plaats in 1970. Na nog een succesvolle editie in 1971 duurde het tot 1979 tot het evenement weer plaatsvond. Sindsdien keert het festival bijna jaarlijks terug. Eens in de zoveel jaar wordt er een 'fallow year' gehouden, dan wordt het terrein rust gegeven om te herstellen van de beruchte modderpoelen die ieder jaar ontstaan.

Hoewel het festival in Zuid-Engeland al snel tot het meubilair van de Europese festivals behoorde, duurde het tot de jaren negentig tot het muziekfestijn uitgroeide tot het mega-evenement dat het nu is. In 1998 werd voor het eerst de grens van 100.000 bezoekers verbroken en bij de laatste editie waren maar liefst 135.000 festivalliefhebbers aanwezig. Ter vergelijking; dat is ongeveer twee keer zoveel als een volledig uitverkocht Pinkpop.

Glastonbury wist afgelopen editie dan ook weer de grootste headliners op aarde te strikken. Muse werd geboekt, Adele en Coldplay deden zelfs hun enige Europese festivalshow van 2016 op de Engelse weide. Eerdere edities kwamen ook acts als U2, Rolling Stones en Beyoncé exclusief naar de Worthy Farm. Ook de rest van het programma is om duizelig van te worden. Verspreid over honderden podia zijn er ieder jaar duizenden acts te bewonderen. Iconisch is ook de locatie van het festival; de Worthy Farm. De heuvels van het Engelse zuiden zorgen voor prachtige plaatjes. Om het allemaal nog fraaier te maken wordt er flink geïnvesteerd in de aankleding van het festival. Piratenschepen, watervallen, een podium in de vorm van een spin; niets is te gek. Het zorgt ervoor dat er ieder jaar meer dan een miljoen liefhebbers proberen kaarten te bemachtigen. Het festival heeft een 10 meter hoog hek moeten bouwen om alle mensen zonder tickets buiten te houden.

Voor de editie van 2017 zijn vooralsnog twee namen bekend: Radiohead staat op vrijdag 23 juni op de planken en Foo Fighters een dag later. De geruchten voor de overige headlinespot zijn niet mals. Lady Gaga, Green Day en Ed Sheeran zouden op het verlanglijstje staan. Speculaties over de komst van Daft Punk en The Stone Roses zijn ondertussen ontkracht door organisator Emily Eavis. Glastonbury 2017 is inmiddels stijf uitverkocht. Wie toch nog aan een ticket wilt komen is aangewezen op de resale in april. Het evenement vindt plaats tussen 21 en 25 juni. Meer informatie vind je op de officiële website.

Festileaks houdt je uiteraard op de hoogte van al het laatste nieuws rondom de line-up, geruchten en kaartverkoop. Deze vind je op deze speciale programmapagina. Ondertussen kun je speculeren over de line-up en andere zaken op ons forum.

Glastonbury Informatie 2017

Volgende datum: 21 juni 2017 (wo) - 25 juni 2017 (zo)
Locatie: Worthy Farm
Genre(s): Alternatief, rock, metal, pop, dance, elektronisch, indie, folk
Website: www.glastonburyfestivals.co.uk
Glastonbury 2017 Forum: Glastonbury Forum
Ticketverkoop: www.glastonbury.seetickets.com

Glastonbury headliners uit het verleden

2016: Muse - Adele - Coldplay
2015: Florence & The Machine - Kanye West - The Who
2014: Arcade Fire - Metallica - Kasabian
2013: Arctic Monkeys - Rolling Stones - Mumford & Sons
2012: Geen editie
2011: U2 - Coldplay - Beyoncé
2010: Gorillaz - Muse - Stevie Wonder

Glastonbury Programma 2017

- Radiohead
- Foo Fighters

Glastonbury 2017 Nieuws
X