Lowlands Programma 2017

Lowlands 2017 is jarig! Dit jaar beleeft het festival alweer haar 25e editie. Zoals ieder jaar wordt het terrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma: workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol. Zo kon stonden vorig jaar Hans Teeuwen en Yuri van Gelder op het grootste podium. Dat kan écht alleen op Lowlands!

In 2016 beleefde Lowlands ook misschien wel één van haar beste edities. Met de mega-headliners Muse, LCD Soundsystem en Disclosure had het festival de beste line-up van Nederland van het afgelopen jaar. Ook de sfeer was om in te lijsten: gigantische moshpits bij onder andere Foals, De Staat en John Coffey, naaktlopen in de Llowzone of huppelend de regenplassen trotseren; alles kan en alles mag! Nieuw was 'Helga’s House of Pain'. Een obscure metal-club, waar de DJ in een kooi zit opgesloten, hentai porno op de schermen te zien is en dansers de meest kinky kleding dragen.

Lowlands vindt doorgaans plaats aan het einde van de festivalzomer en deelt meestal het weekend met Pukkelpop. Soms vind je daardoor op beide festivals dezelfde, grote headliners. De geruchtenstroom is inmiddels alweer op gang gekomen en het festival heeft de eerste namen inmiddels bevestigd.. Met een jubileumeditie in zicht ligt de lat in elk geval hoog: weet Lowlands dit jaar opnieuw te verrassen met een band van wereldformaat? Directeur Eric van Eerdenburg liet weten dat hij grote namen zoals Muse in de toekomst zeker niet uitsluit.    

Op deze pagina lees je als eerste alle nieuws, geruchten of bevestigingen met betrekking tot het Lowlands programma 2017. Op ons forum kun je naar hartenlust speculeren over het programma van komende editie. Soms ben je hier zelfs sneller op de hoogte, dus hou dit platform zeker in de gaten. Probeer ook onze app in de App Store of de Google Play Store uit. Heb je zelf een nieuwtje of een sterk vermoeden? Met de app kun je je tips heel makkelijk aan ons doorgeven!

Lowlands 2017 Informatie

Volgende datum: 18 augustus 2017 (vr) - 20 augustus 2017 (zo)
Locatie: Biddinghuizen, Flevoland
Genre(s): alternatief, rock, pop, dance, elektronisch, indie, folk, metal.
Website: lowlands.nl
Lowlands 2017 Forum: Lowlands 2017 Forum
Ticketverkoop: vanaf 4 februari 2017 (Early Birds voor €165, daarna €175)

Eerdere Lowlands Headliners

2016: Muse - Disclosure - LCD Soundsystem
2015: The Chemical Brothers - Ben Howard - Major Lazer
2014: Disclosure – Stromae – Queens Of The Stone Age
2013: Editors – Nine Inch Nails – Nick Cave & The Bad Seeds
2012: Foo Fighters – Skrillex – The Black Keys
2011: Arctic Monkeys – Elbow – The Offspring
2010: Blink 182 – Mumford & Sons – Queens of the Stone Age
2009: The Prodigy – Arctic Monkeys – Kaiser Chiefs
2008: Anouk – Underworld – Editors
2007: The Killers – Kaiser Chiefs – Kings of Leon
2006: Placebo – Massive Attack – Muse
2005: The Prodigy – Marilyn Manson – Foo Fighters
2004: Faithless – Bloodhound Gang – Danko Jones

Lowlands Programma 2017

Lowlands 2017 Nieuws
Alles voor het festivalseizoen
Lowlands 2017 Spotify Playlist