Pinkpop 2017

Pinkpop 2017 wordt de 48ste editie van het festival in Zuid-Limburg. Pinkpop vindt plaats sinds 1970. Het festival werd eerst in Geleen gehouden en later in Landgraaf. Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival dankt zijn naam aan het feit dat Pinkpop traditioneel met Pinksteren plaatsvindt. In een aantal jaren, waaronder 2016, werd Pinkpop niet in het Pinksterweekend georganiseerd. Dit komt doordat Pinksteren soms erg vroeg in het jaar valt en daardoor niet de beste line-up geprogrammeerd kan worden. Bands bevinden zich vaak niet in Europa of zijn zelfs helemaal nog niet aan het touren.

Dat het festival al zolang meegaat, betekent niet dat festivalorganisator Jan Smeets stopt met vernieuwen. Sinds 2014 is er bijvoorbeeld naast de mainstage, 3FM stage en Brand Bier Stage een vierde podium toegevoegd. Hier is plaats voor alternatieve bands en acts. Verder is sinds de vorige editie een speciaal podium voor singer-songwriters ingericht: The Garden Of Love. Er is één festivalaspect niet aan verandering onderhevig: de bierprijs blijft steevast op € 2,50 staan.

'Verkoopt Pinkpop dit jaar uit?', is ieder jaar weer een veelgestelde vraag. In 2016 werd het geprobeerd met Red Hot Chili Peppers, Rammstein en Paul McCartney. De kaartverkoop en de weekendkaarten waren snel op volgens Mr. Pinkpop, hoewel deze weken later nog gewoon te koop bleken op de site. De jubileumeditie in 2014 verkocht in één dag uit. Op dat affiche stonden dan ook The Rolling Stones, Arctic Monkeys en Metallica bovenaan. Afgelopen editie waren er vlak voor het festival enkel nog kaarten voor de vrijdag (o.a. Muse, Elbow) beschikbaar en in 2013 viel de kaartverkoop door het ontbreken van een act als The Stones of Bruce Springsteen wat tegen. Hoe snel gaat het in 2017?

Begin november werd de eerste naam bekend: Green Day verklapte op de eigen site hun komst. Een maand later werden ook Kings of Leon en Martin Garrix aan het programma toegevoegd. De maanden daarna werd er volop gespeculeerd over de derde headliner. Zo werden onder andere Linkin ParkJimmy Eat World, Katy Perry, Taylor Swift, The Rolling Stones en zelfs Justin Bieber als mogelijke kanshebber genoemd. In februari was het hoge woord eruit: het was inderdaad Justin Bieber die de zaterdag van Pinkpop 2017 zal afsluiten. Tijdens de traditionele perspresentatie in Paradiso werden de rest van de line-up bekendgemaakt: onder andere Live, Imagine Dragons en Kaiser Chiefs zullen in juni op het festival staan. De zaterdagtickets zijn inmiddels al uitverkocht, kaarten voor de andere dagen en voor het hele weekend zijn nog steeds verkrijgbaar.

Wanneer we nieuws, geruchten of bevestigingen voor het Pinkpop programma 2017 vernemen lezen jullie dat uiteraard als eerste hier op deze pagina. Hieronder gaan we alle nieuws, geruchten en bevestigingen bijhouden. Soms staat een gerucht zelfs nog eerder op ons forum. Houd dit dus zeker in de gaten. Vergeet daarnaast ook niet onze app te downloaden in de App Store of de Google Play Store. Ideaal om zelf ook snel een nieuwtje, gerucht of (zelf)bevestiging aan ons door te geven!

Pinkpop 2017 Informatie

Datum: 3 juni 2017 (za) – 5 juni 2017 (ma)
Locatie: Megaland, Landgraaf (NL)
Genre(s): Alternatief, Rock, Pop, dance, elektronisch, hiphop, R&B, metal, indie, punk, folk.
Tickets: www.pinkpop.nl
Website: www.pinkpop.nl
Pinkpop 2017 Forum: Pinkpop 2017 Forum

Headliners Pinkpop uit het verleden

2016: Red Hot Chili Peppers – Rammstein – Paul McCartney
2015: Muse – Robbie Williams – Foo Fighters
2014: The Rolling Stones – Arctic Monkeys – Metallica
2013: The Killers – Kings Of Leon – Green Day
2012: The Cure – Linkin Park – Bruce Springsteen
2011: Coldplay – Kings Of Leon – Foo Fighters
2010: Rammstein – Green Day – The Prodigy
2009: Bruce Springsteen – Placebo – Snow Patrol
2008: Metallica – Foo Fighters – Rage Against The Machine
2007: Marilyn Manson – Muse – The Smashing Pumpkins
2006: Placebo – Tool – Red Hot Chili Peppers
2005: The Chemical Brothers – The Prodigy – Faithless
2004: Tiesto – Lenny Kravitz – Muse
2003: Moby – Massive Attack – Manu Chao
2002: Live – Faithless – Rammstein
2001: Tool – Basement Jaxx – Radiohead
2000: Oasis – Pearl Jam – Moby
2000: Oasis – Moby – The Cure

Pinkpop 2017 Line-up

Pinkpop 2017 Nieuws
Alles voor het festivalseizoen
PP17 Spotify Playlist