Pukkelpop 2016

Pukkelpop 2016 staat genoteerd als de 31ste editie van het Belgische festival. Het vier dagen durende evenement (incl. pre-party) is in zijn ruim 30 jaar uitgegroeid tot één van de grootste alternatieve open-air festivals van Europa. Na de welbekende storm in 2011 verkocht Pukkelpop, met klappers als Foo Fighters, Björk, The xx en Linkin Park op het affiche, haar kaarten met kinderlijk gemak. Het festival vernieuwt ieder jaar met uitbreiding van podia, het (rand)programma, het voedselaanbod enzovoort. Momenteel telt Pukkelpop negen podia, waaronder de dance-gerichte Boiler Room, Castello en Dance Hall die in 2015 het meest in de smaak vielen bij het publiek.

Afgelopen jaar vierde Pukkelpop haar 30ste verjaardag. Het festival pakte groots uit met een uitgebreide pre-party, een nieuw podium en een verbreed randprogramma. Het trok iedere dag zo'n 66.000 bezoekers en was daarmee ook volledig uitverkocht. Pukkelpop staat bekend om haar zeer gevarieerde programmering. Zo stonden in 2015 op de Main Stage grote klappers als Linkin Park, Limp Bizkit, Alt-J en Major Lazer, terwijl pal tegenover dat podium, in de Club, kleinere, maar net zo bijzondere acts als Lianne La Havas, Django Django en Tyler The Creator speelden. Voor elektronisch genot kon de Pukkelpopper terecht in de Dance Hall, Boiler Room of Castello. Belgisch talent viel te ontdekken in de Wablief?! en headbangen mocht in de stevige Shelter. Naast al het muzikale genot kon men genieten van vijf thematische zones op de weide, waaronder de Petit Bazar en de Baraque Futur, die zorgden voor een sfeervolle aankleding op het festival. Het leverde een uitermate goede sfeer op, wat het festival ook kenmerkt. Kortom, Pukkelpop werd legendarisch dertig.

Pukkelpop is vooral in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Aan Chokri en cohorten de klus om de stijgende lijn in verkopen door te trekken naar 2016, maar hoe? Opvallend genoeg duurt het Facebook-event van Pukkelpop 2016 vier dagen. Betekent dit dat Pukkelpop het komend jaar vier volle festivaldagen telt? En met welke acts worden die vier dagen dan gevuld? Dikke klappers als Green Day of Gorillaz, een dance-headliner á la Massive Attack of Jack Ü, of gaat het festival weer voor commerciëlere hoofdacts? Dat laatste is al zeker. Met de komst van Rihanna als headliner voor de donderdag heeft Pukkelpop een ware popdiva binnengehaald.

Op de Pukkelpop 2016 programma pagina vind je al het nieuws, bevestigingen en geruchten over de line-up van de aankomende editie. Voor de nodige speculaties kun je ook terecht op ons forum, waar dagelijks discussies worden gevoerd over de Pukkelpop-affiche en dergelijke. Check ook onze app in de App Store of de Google Play Store. Met deze app kun je heel makkelijk zelf een nieuwtje, gerucht of (zelf)bevestiging aan ons leaken!

Pukkelpop 2016 Informatie

Volgende datum: 17 augustus 2016 (wo) – 20 augustus 2016 (za)
Locatie: Kiewit – Hasselt (BE)
Genre(s): Alternatief, Rock, Pop, dance, elektronisch, hiphop, R&B, metal, indie, punk, folk.
Tickets: www.pukkelpop.be
Website: www.pukkelpop.be
Pukkelpop 2016 Forum: Pukkelpop Forum

Headliners Pukkelpop uit het verleden

2015: Linkin Park – Bastille – Alt-j
2014: Editors – The National – Queens Of The Stone Age
2013: Eminem – The Prodigy – The xx
2012: Björk – The Stone Roses – Foo Fighters
2011: Foo Fighters – Eminem – The Offspring
2010: Iron Maiden – Snow Patrol – Queens Of The Stone Age
2009: Faith No More – Placebo – Arctic Monkeys
2008: The Killers – Metallica – Sigur Rós
2007: Basement Jaxx – The Smashing Pumpkins – Tool
2006: Radiohead – Massive Attack – Daft Punk
2005: The Prodigy – Pixies – Nick Cave & The Bad Seeds
2004: Faithless – The Chemical Brothers – The White Stripes
2003: Massive Attack – Foo Fighters – Limp Bizkit
2002: Jane’s Addiction – Korn – Guns N’ Roses
2001: Papa Roach – Orbital – The Prodigy
2000: Eminem – Placebo – Cypress Hill

Programma Pukkelpop 2016

[ssbp]
Artikelen Pukkelpop 2016
Alles voor het festivalseizoen
PKP17 Spotify Playlist