Rock Werchter 2017 Programma

Rock Werchter 2017

In 2017 is het tijd voor alweer de 43e editie van Rock Werchter. Met recht is het Vlaamse festival uitgegroeid tot een jaarlijks hoogtepunt van het festivalseizoen. De afgelopen edities wist Rock Werchter topacts als Muse, Pearl Jam en Red Hot Chili Peppers naar België te trekken. Na opnieuw een weergaloze editie in 2016, waarbij zowel het slechte weer als de uitschakeling van de Rode Duivels op het EK de festivalpret niet drukten, is het festival in de race voor 'Best Major Festival' en 'Best European Line-up' bij de European Festival Awards. Hiermee zijn de verwachtingen voor het Rock Werchter programma van 2017 meteen hoog gespannen.

Rock Werchter vindt gewoonlijk plaats aan het begin van de zomer en bevindt zich daarmee in enkele weken van veel festivalgeweld. Internationale giganten als Glastonbury en Roskilde vinden tegelijk of vlak van tevoren plaats. Het festivalterrein van Rock Werchter beschikt over 3 grote podia: Mainstage, The Barn en KluB C. De laatste jaren is er veel aandacht geweest voor de randprogrammering van het festival. Grote evenementen, zoals het EK voetbal, zijn op grote schermen live te volgen. Daarnaast komt de kamperende festivalganger ook aan zijn trekken. In 2014 werd camping The Hive geïntroduceerd: een plek waar ruimte is om met een biertje uit te puffen, een lekker hapje te eten of 's avonds nog even door te feesten.

De speculaties voor de edities van 2017 zijn inmiddels in volle gang. De geruchtenmachine komt al vroeg op gang, als bekend wordt dat Coldplay naar België af zal reizen. Coldplay-fans lopen massaal warm voor Rock Werchter, maar blijken het later toch mis te hebben. De Britse band doet niet Werchter, maar het Koning Boudewijnstadion aan in 2017. Op 28 oktober komt dan eindelijk het eerste officiële Werchter-nieuws. Eén van Europa's meest gewilde artiesten, Radiohead, wordt als eerste headliner gepresenteerd. Sinds 19 november 2016 zijn de tickets van het festival te koop. In de weken voordien werden we getrakteerd op enkele namen van groot kaliber: Arcade Fire, Kings of Leon, Foo Fighters, Linkin Park en System of a Down zijn de headliners die dit jaar de festivalgangers overtuigen.

Op deze pagina lees je als eerste nieuws, geruchten of bevestigingen omtrent het Rock Werchter programma van 2017. Houd ons forum in de gaten voor de laatste speculaties, of bespreek je eigen vermoedens! Check ook zeker onze app in de App Store of de Google Play Store.

Rock Werchter 2017 informatie

Volgende datum: 29 juni (donderdag) - 30 juni - 1 juli - 2 juli (zondag)
Locatie: Werchterpark
Genre(s): alternatief, rock, metal, pop, dance, elektronisch, indie, folk
Website: www.rockwerchter.be
Rock Werchter 2017 Forum: Rock Werchter Forum
Ticketverkoop: vanaf 19 november 2016
Busreis: Festival.Travel (ook verkrijgbaar als package-deal inclusief ticket)

Eerdere Rock Werchter headliners

2016: Paul McCartney – Rammstein – Red Hot Chili Peppers/Editors – Florence + the Machine
2015: Faith No More – Mumford And Sons – Lenny Kravitz – Muse
2014: Metallica – Arctic Monkeys – Pearl jam – Kings Of Leon
2013: Green Day – Kings Of Leon/Blur – Rammstein – Editors
2012: The Cure – Pearl Jam – Editors – Red Hot Chili Peppers
2011: The Chemical Brothers – Kings Of Leon – Coldplay – Iron Maiden
2010: Muse – Green Day – Rammstein – Pearl Jam
2009: Oasis – Coldplay – Kings Of Leon – Metallica
2008: REM – Neil Young – Radiohead – Beck
2007: Muse – Pearl Jam – The Chemical Brothers – Metallica
2006: Red Hot Chili Peppers – Muse – Placebo – Depeche Mode
2005: The Chemical Brothers – Faithless – Rammstein – REM
2004: Basement Jaxx – Metallica – Lenny Kravitz – 2 Many DJs
2003: Radiohead – Massive Attack – Metallica – REM
2002: The Chemical Brothers – Red Hot Chili Peppers – Faithless
2001: Basement Jaxx – Sting – Placebo
2000: Oasis – Moby – The Cure

Rock Werchter Programma 2017

Rock Werchter 2017 Nieuws
Alles voor het festivalseizoen
RW17 Spotify Playlist