Zwarte Cross Programma 2017

Na de jubileumeditie van vorig jaar is Zwarte Cross in 2017 toe aan haar 21e editie. Het festival staat garant voor vier dagen feest. Met meer dan 200 bands, 31 podia, veel feestjes, stunts, theatervoorstellingen, motorcrossers en verschillende themaweides is er namelijk genoeg te beleven. Het terrein is groots aangekleed en biedt ook de nodige humor. Bordjes met leuzen als ‘Hey Ho, Baal Stro’ of ‘Chilling in the name of’ zijn overal te vinden. Net als de Nozem Oil, die zowel op het festivalterrein als op de camping veelvuldig achterover wordt geslagen. Op de camping (‘het Walhalla’) staan overigens niet alleen tenten, maar ook versierde caravans waar dag en nacht feestende bezoekers te vinden zijn.

Vorig jaar was het grootste betaalde muziekfestival van Nederland volledig uitverkocht. De line-up was er eentje om nooit te vergeten. Met Typhoon, The Wombats, Airbourne, één van de laatste optredens van John Coffey en festivalkoning De Staat was er genoeg te zien. Het leverde een mooi festivalrapport en een schitterende aftermovie op. Deze prachteditie werd bekroond met een Festileaks Festival Award voor ‘Beste Sfeer’. Het jaar ervoor wonnen ze nog de award voor ‘Beste Aankleding'. Twee geweldige titels voor Zwarte Cross, dat vooral om de totaalbeleving draait.

De wereldwijde ticketverkoop voor komend jaar start 19 november. Kaarten voor het hele weekend kosten €85,-. De slogan voor komende editie is “Vaak bu-j te bang!”, wat zoiets betekent als ‘maak je toch geen zorgen’, ‘spring eens in het diepe’ of ‘no guts, no glory!’. De organisatie wil het publiek motiveren om angsten opzij te zetten en er gewoon voor te gaan. Het belooft in 2017 dan ook weer een weekend vol gekkigheid te worden.

Al het nieuws rondom Zwarte Cross 2017 vind je uiteraard bij Festileaks.

Zwarte Cross Informatie 2017

Datum: 13 juli 2017 (do) - 16 juli 2017 (zo)
Locatie: Lichtenvoorde (NL)
Genres: rock, pop, blues, metal, disco, ska, reggae, folk en singer-songwriter
Website: www.zwartecross.nl
Ticketverkoop: www.zwartecross.nl/tickets

Eerdere Zwarte Cross headliners

2016: Kensington - Airbourne - Jovink
2015: Anouk - Flogging Molly - Jovink
2014: La Pagentina - Memphis Maniacs - Jovink
2013: Normaal - Shantel - Rainbowband/Jovink
2012: Within Temptation - Kaiser Chiefs - Jovink en de Voederbietels

Zwarte Cross Programma 2017

Zwarte Cross 2017 Nieuws
Alles voor het festivalseizoen
Zwarte Cross Aftermovie