PvdA Amsterdam wil festivals verplaatsen naar de stadsrand

De lente is begonnen en daarmee is ook het startschot gegeven voor een nieuw festivalseizoen. Ook deze zomer heb je weer de keus uit duizenden festivals. Volgens de PvdA is er in Amsterdam alleen iets te veel keus. De partij ziet graag een deel van de festivals verhuizen naar de rand van de stad, aldus Het Parool.

In Amsterdam schieten de festivals werkelijk als paddestoelen uit de grond. Aankomende zomer staan er meer dan 300 festivals op de planning in de hoofdstad en dit aantal blijft ieder jaar groeien. Muziek-, food- en filsofiefestivals; er is voor ieder wat wils. De PvdA ziet de wildgroei met lede ogen aan en wil graag ingrijpen. Festivals en andere evenementen moeten volgens de partij voortaan zoveel mogelijk worden georganiseerd aan de rand van de stad. Ze veroorzaken namelijk te veel overlast voor de omwonenden, aldus PvdA-fractievoorzitter Marjolein Moorman.

Naast het terugdringen van het aantal festivals in de binnenstad wil de PvdA ook een absolute hotelstop in het centrum en een maximum van 30 dagen waarin een woning via Airbnb verhuurd kan worden. Dit alles in het kader van het terugdringen van de ‘pretparkisering’ van Amsterdam. Hiermee wordt gedoeld op de overspoeling van toeristen waar de stad mee te maken heeft. Met deze maatregelen wil de PvdA het groeiende aantal toeristen een halt toebrengen en de overlast verminderen.

Social media

Op de social media lopen de meningen uiteen. Waar veel inwoners graag zien dat de overlast door toeristen wordt teruggebracht, lijken de festivals er vooral te zijn voor de Amsterdammer. Verplaatsen een goed idee? We zijn benieuwd naar je mening.

At5 reacties