De kogel is door de kerk: Justin Bieber is de lang verwachte derde headliner van Pinkpop 2017. Jan Smeets was vanochtend bij 3FM  en L1 Radio om te vertellen over de boeking van de popster.

De festivalbaas is verheugd de komst van Justin Bieber aan te kondigen. “Hij is de grootste popster van het moment. Dat is fantastisch toch?” Justin Bieber geeft zijn enige Benelux-show van 2017 op Pinkpop.

Hij vertelt dat de Canadese zanger al een hele tijd binnen zijn totale tournee een favoriet had aangestipt. En dat was Pinkpop. “Het is nu aan Leon Ramakers van Mojo met zijn netwerk om daar een programma omheen te bouwen. Zaterdag wordt een andere dag dan de twee andere dagen. Het wordt veel jonger.”

Martin Garrix

Daarmee doelt de festivalbaas onder andere op de boeking van Martin Garrix. “Dat wordt speciaal. Maar dat hoop ik 8 maart uit te leggen.” De jonge Nederlandse dj had een sleutelrol in het binnenhalen van Justin Bieber. “Als wij Martin Garrix niet gedaan hadden, dan was Justin Bieber mogelijk niet doorgegaan.” Pinkpop benoemt Martin Garrix dan ook als vierde headliner, zegt Jan Smeets bij 3FM.

Een bemoedigend woord van de festivaldirecteur tot slot. “Er zijn nog meer verrassingen in petto. Maar die zijn voor 8 maart.”

Pinkpop 2017
Pinkpop
Foto: Bart Heemskerk

Pinkpop 2017 vindt plaats op 3, 4 en 5 juni 2017. In het Pinksterweekend strijkt het oudste onafgebroken popfestival van Europa weer neer op Megaland in Landgraaf. De komst van Green DaySystem Of A Down, Martin Garrix en Kings of Leon was al bekend. De perspresentatie, waar de complete line-up wordt gepresenteerd, vindt op 8 maart plaats.

De kaartverkoop start 3 dagen later; op zaterdag 11 maart. Ticketprijzen zijn nog niet bekend. Vorig jaar legde je € 95,- neer voor een dagje Pinkpop en € 195,- voor een heel weekend. Zie voor meer info de site van Pinkpop of onze programmapagina. Wil je meediscussiëren over de andere mogelijke namen van Pinkpop 2017?  Neem dan een kijkje op ons forum, waar de speculaties al volop zijn begonnen.