Dit zijn de veranderingen op het festivalterrein van Lowlands 2017

Lowlands
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Vandaag – donderdag 27 juli – verscheen als bijlage bij de nrc.next de Lowlands krant. Traditiegetrouw neemt Festileaks die in de vroege uurtjes voor je door voor het belangrijkste nieuws. Wat dacht je bijvoorbeeld van alle veranderingen op het festivalterrein? Hier zijn de belangrijkste wijzigingen:

1. Lowlands gaat eerder open!

Yassss! Voor het eerst opent Lowlands de festivalpoorten al open donderdag om 09:00 uur. Dit betekent dus dat je nog eerder je tent op kan zetten en je kan onderdompelen in de Lowlands-vibes! Vanaf donderdag 12.00 gaat ook een gedeelte van het festivalterrein op: Cape Lowlands wat ruimte biedt aan alle festivalgangers die graag een extra dag plakken aan de Lowlands-belevenis.

2. Niet 1 ingang, maar 2!

Lowlands 2017
We kennen ze allemaal; de karakteristieke torens bij de ingang van het festival. Maar in 2017 is dat niet meer. Er zijn nu namelijk twee toegangswegen gecreëerd. De ingang tegenover camping 3 was al bekend, maar daar is nog een ingang bijgekomen: tussen camping 1 en 2! Hiermee wordt de scheiding tussen camping en terrein een stuk minder expliciet en zullen er waarschijnlijk ook minder opstoppingen ontstaan bij het overschenken van je blikje bier.

3. We vieren weer feest op donderdag

Wat is er leuker dan drie dagen Lowlands? Vier dagen Lowlands natuurlijk! Cape Lowlands is op donderdag namelijk al vanaf 12:00 open. Je kunt je dus nog eerder onderdompelen in alle Lowlands-liefde. Rustig verkennen, wat eten en en borrelen op het terrein: het kan allemaal. Wil je er meteen vol tegenaan? Dansen kan in de Bravo (met headphones), X-Ray en Hacienda. De India is voor de gelegenheid omgetoverd tot festi-bioscoop. De donderdag op Lowlands is áán!

4. 24/7: ArmadiLLow
Lowlands 2016
Foto: Kamiel Scholten (Lowlands)

De schoorstenen blijven gelukkig bestaan, maar komen wel op een andere plek en markeren daarmee het gebied waar het feestgedruis 24 uur lang doorgaat! De nieuwe naam van dit gebied op Cape Lowlands is de ArmadiLLow.

5. Alpha en Bravo in een nieuw jasje

Met de Alpha en de Bravo gaan twee van de belangrijkste podia op Lowlands 2017 veranderen. Beide podia krijgen volledig nieuwe tenten en worden respectievelijk 20 en 18 meter hoog. Is de tent vol? Niet getreurd, Eric van Eerdenburg belooft plechtig dat ook de zichtlijnen vanaf buiten een stuk beter worden. De Alpha wordt zelfs deels open. Gelukkig gaan de lichtshows die overdag plaatsvinden daar niet aan ten onder, aldus de festivaldirecteur.

6. Lake Lowlands

Sinds dit jaar ligt een er dam in Lake Lowlands. Dat betekent dat je om het gehele meer heen kan lopen en dus nog makkelijker in de sauna terecht kan. Ook betekent dit dat de productie om het terrein heen kan. Wanneer je van de Bravo naar de Heineken loopt, word je dus niet meer van je sokken gereden.

7. Allemaal leuk en aardig, maar waar is Charlie?

De oplettende Lowlands-ganger is misschien al iets opgevallen aan de plattegrond: de Charlie is verdwenen! De Lima verschuift naar de oude plek van de Charlie; op de plek van de Lima staat nu What’s Happening, waar je onder het motto ‘Everyone’s an artist’ deel kan nemen aan allerlei creatieve uitspattingen. Verder staan de meeste tenten op hun vertrouwde stekje. Naast de Heineken vinden we dit jaar sokpoppentheather We Will Sok You en bereid je maar voor: ook Helga’s House of Pain is weer van de partij.

Waar gaan we jou zien?

Lowlands 2017

Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Het is feest voor Lowlands dit jaar: het festival viert zijn 25-jarig jubileum! Deze 25e editie wordt gehouden op 18 tot en met 20 augustus. Op het programma staan onder andere The xxMumford & Sons en Editors. Daarnaast onderging het terrein een grote make-over. Meer weten over Lowlands 2017? Check dan onze programmapagina of de website van het festival. Check hieronder ook onze speciale Lowlands Spotify-playlist om alvast in de stemming te komen.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.