Nieuwe single Rammstein te beluisteren, album verschijnt in mei

3556
Rammstein
Foto: Bart Heemskerk

Aan het lange wachten komt vandaag een einde. Rammstein brengt na jaren van stilte een opvolger van Liebe Ist Für Alle Da uit. De eerste single ‘Deutschland’ is inmiddels te beluisteren.

Fans van de Duitse band zullen zich deze dag nog lang heugen. De band bracht al sinds 2009 geen nieuw album meer uit en deelt vandaag de releasedatum van het nieuwe album. Rammstein ligt vanaf 17 mei 2019 in de schappen en kent 11 nummers. De eerste single daarvan, Deutschland, is direct te beluisteren via YouTube en alle andere streamingdiensten. De langspeler bevat de volgende nummers:

 1. Deutschland
 2. Radop
 3. Fick Dich
 4. Auslander
 5. Sex
 6. Puppe
 7. Was Ich Liebe
 8. Diamant
 9. Weit weg
 10. Tattoo
 11. Tallymann

De geruchten rondom een nieuwe plaat van Rammstein gingen al enige tijd de ronde. Na een hint en de bekendmaking van een Europese tournee is de kogel definitief door de kerk. Het nieuwe materiaal is op 25 juni voor het eerst live te horen in Nederland. Rammstein geeft dan een optreden in de Rotterdamse Kuip.

Check hieronder de officiële aankondiging van Rammstein.

Rammstein

Rammstein
Credits: R.P. Brown

Het Duitse zestal behoeft eigenlijk geen inleiding. Ze maken al sinds de jaren ’90 de wereldwijde metalscene onveilig. Van de klassiekers als ‘Du Hast’ en ‘Ich Will’ tot de schunnige teksten van ‘Pussy’: het is bijna onmogelijk om Rammstein niet te kennen. De groep bracht sinds 1995 zes studioalbums uit, waarvan de meest recente alweer uit 2009 dateert. Inmiddels is bekend dat 17 mei de nieuwe plaat Rammstein uitkomt.

Ondanks het gegeven dat de band zuinig is met het uitbrengen van nieuwe albums laten ze hun fans niet in de steek. De heren tourden ook zonder nieuwe muziek de wereld rond en spelen iedere festivalweide plat. De groep pronkte de afgelopen jaren bovenaan de affiches van Rock Werchter, Pinkpop, Graspop, Hellfest en Download. Dit jaar doet de band een Europese stadiontour, met onder meer Rotterdam (25 juni) op het programma.