Zwarte Cross Quiz: hoe goed is jouw Achterhoeks?

1209
Zwarte Cross
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

‘Vaak bu’j te bang’. Bijvoorbeeld als je geen snars verstaat van dat prachtige Achterhoekse dialect. Tijdens Zwarte Cross vliegen de hilarische uitdrukkingen je om de oren, maar het zou tof zijn als er ook iets van verstaat. Hoe goed is het gesteld met jouw kennis van het Achterhoeks? Test het in onze speciale Cross-quiz!

Weet jij wat een ‘Stekkelveerk’n’ is? Ben jij zelf wel eens ‘Lui-drieter’ geweest? Of ben je nu ‘hellig in de kop’ omdat je geen flauw idee hebt waar dit over gaat? Check je dialect-skills in deze onmundig lastige quiz!

Wat vind jij van Zwarte Cross 2019?

Was jij op Zwarte Cross dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”zwarte-cross”]

Zwarte Cross 2019

Zwarte Cross 2017

De 23e editie van de Zwarte Cross vindt plaats van 18 juli tot en met 21 juli 2019 in Lichtenvoorde. Het evenement was al op de eerste dag van de verkoop uitverkocht. Onder meer ScooterKraantje Pappie en The Mavericks kleuren dit jaar het affiche. Naast muziek en theater staat het festival bekend om zijn iconische crosses, zoals de naam al doet vermoeden. Benieuwd hoe een weekendje Zwarte Cross wordt ervaren? Check dan ons festivalrapport.

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.