Festileaks Tipt: 10 festival must-haves voor Sziget 2019

5203
Festival Paklijst
Foto: Debbie Spaan / Festileaks

Nog een kleine week en dat gaat Sziget 2019 alweer van start! Op dit zeven dagen tellende festival kunnen we met z’n allen genieten van onder andere Foo Fighters, The 1975, The National en Ed Sheeran. Muzikaal gezien gaat dat helemaal goedkomen dus, maar welke items mag je nou echt niet vergeten mee te nemen naar het festival?

In onze handige Festival Paklijst vind je alles wat je nodig hebt voor een geslaagd festivalweekend. Van een tent tot een roze heuptasje, maar ook powerbanks en luchtbedden staan erop. De onderstaande 10 items maken jouw ervaring op Sziget nog net een beetje beter.

1. Backpack Eazyfit 70 Liter – € 89,99

Deze parel onder de backpacks maakt korte metten met het gepuzzel tijdens het inpakken en al helemaal met die lamme armen tijdens het sjouwen. Hou je handen vrij voor belangrijkere zaken: een ijskoud pilsje! Deze backpack is helemaal te verstellen, zodat hij perfect aansluit bij de vorm en grootte van je rug.

2. Opblaasfiguur – € 16,95

Op Sziget zijn genoeg plekken te vinden waar je even kan afkoelen in het water. Wees de baas op het strand door rond te dobberen op je eigen opblaasfiguur, en geniet van de golven. En zelfs als het water je te nat wordt, kan je dit prachtige opblaasfiguur gebruiken als portable sofa!

2. Quechua Kookset, 1,6l – € 14,99

Natuurlijk, je kunt de ochtenden gewoon starten met een lekker biertje, maar als je toch wat wilt eten, is het toch wel heel erg makkelijk om je eigen kooksetje bij je te hebben. Dan blijf je namelijk niet beperkt tot het wegwerken van chips en noten, want je kan dan ook heerlijke knakworstjes bereiden!

4. Poncho – € 24,95

Een week lang festival vieren, dan moet het slechte weer wel een keertje langskomen, wees voorbereid met deze mooie poncho! Als je een herbruikbare koopt, kun je deze makkelijk opvouwen en in je broekzak doen als je hem niet nodig hebt. Beter dan maar plastic poncho’s blijven kopen die na één keer dragen kapot zijn, en nog goed voor het milieu ook.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

5. Bluetooth speaker JBL Charge 3 Stealth – € 99,-

Wat is er nou fijner om ‘s ochtends een heerlijk muziekje op te kunnen zetten? Het geluid uit een telefoon is natuurlijk niet je-van-het, en om nou met oortjes te gaan zitten aan de ontbijttafel is ook weer zo ongezellig. Met een bluetooth speaker kun je meteen iedereen laten meegenieten van de klanken van The National of Foo Fighters! Om je op weg te helpen hebben we 10 goede bluetooth speakers voor je op een rijtje gezet.

6. Lampjes – €22,99

Je hebt al veel mooie spullen uitgezocht uitgezocht, maar ‘s nachts kun je natuurlijk geen hand voor ogen zien. Met deze rij aan lampjes kun je altijd zien waar je je biertje nou ook alweer had neergelegd. Een absolute must-have dus, en het zorgt ook nog eens voor een goede bak sfeer in het tentenkamp!

7. Thunderplugs Pro filters 18dB en 26dB – € 17,95

Tijdens Sziget probeer je natuurlijk zoveel mogelijk bands te zien. Maar je wil niet dat je na een week feesten wakker wordt met een vreselijke piep in je oren, of nog veel erger. Het is daarom essentieel dat je goede gehoorbescherming meeneemt het terrein op! En ideaal: als je de Thunderplugs van Bananaz vandaag besteld, heb je ze morgen al in huis!

8. Powerbank Fresh ‘n Rebel 18.000 mAh – € 49,99

Je staat te genieten van een toffe act en wil even een videootje maken om je vrienden laten zien hoe vet jij het hebt op het festival. Maar tot je grote schrik blijkt je telefoon alweer leeg te zijn. Hoe dit op te lossen? Met een powerbank! Als je voor een goede wilt gaan, is dit een van je beste opties. Je kunt hiermee namelijk tot zo’n 9 à 10 keer een toestel van een volle accu voorzien. Als je hem deelt met een vriend heb je dus allebei een heel weekend een volledig opgeladen telefoon. We hebben voor jou nog veel meer powerbanks uitgezocht. Kies hier ook vooral jouw favoriet uit.

9. Glow in the Dark Fanny Pack – € 14,95

Alles bij de hand hebben op het festivalterrein hebben is zeker geen overbodige luxe. En laat dat nou net de kracht zijn van deze fashionable fanny pack! Zonnebrand, mobiel, powerbank, portomonnee, het past er allemaal in. Geen overvolle zakken meer, maar een blitse, glow in the dark, fanny pack!

10. Beer Pong drankspel – € 10,95

Natuurlijk kun je niet 24 uur per dag doorbrengen op het festivalterrein, maar dan is het wel zo leuk om op de camping ook wat te doen te hebben als je ’s avonds nog niet kan slapen. Blijf vooral niet stilzitten en ga voor een vertrouwd potje Beer Pong. Zet de toon met een goede stemming en werp je vrienden hun noodlot tegemoet.

Festival Paklijst

Heb je je keuze kunnen maken tussen deze 10 campingitems? Dan ben je toe aan de volgende stap. Check onze Festival Paklijst voor al je benodigdheden op Sziget 2019!

Sziget 2019

Sziget 2018
Photo: Rockstar Photographers

Sziget keert in 2019 terug voor de 27e editie. Het festival vindt plaats van 7 tot en met 13 augustus op het Óbuda-eiland, in hartje Boedapest. Voor de scherpe geest: het festival communiceert een dagje minder, maar duurt nog steeds even lang als voorgaande jaren. Dit om de laatste nacht van het festival niet te verwarren met een complete programmering gedurende de dag. Wil je weten hoe het er vorig jaar aan toe ging in Hongarije? Lees dan ons festivalrapport.

Tickets voor het festival zijn nu te koop via de website.

Student Media & Creative Industries aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Liefhebber van vinyl, gitaren, festivals en alles wat met muziek te maken heeft. Deuntjes van Radiohead, Arcade Fire, The Strokes, Daft Punk en The National doen het altijd goed bij mij.