Lyrics Quiz: hoe goed ken jij de teksten van Red Hot Chili Peppers?

792
Red Hot Chili Peppers
Foto: Bart Heemskerk

Met een headline-spot op Pinkpop 2020 is het maar weer duidelijk dat we nog lang geen genoeg hebben van Red Hot Chili Peppers. Laatst vroegen we jullie al naar jullie favoriete RHCP tracks, maar hoe goed kennen jullie de teksten van de Peppers eigenlijk? Tijd om dat te testen in de Lyric Quiz!

Meer weten over Pinkpop 2020? Check onze speciale festivalpagina met informatie over ticketverkoop, line-up, camping en ander nieuws.

Aan hits geen tekort bij de Red Hot Chili Peppers. In hun ruim 30 jarig bestaan hebben de Amerikanen menig muziekfan voor zich weten te winnen, en het houdt voorlopig niet op. Niet alleen gaan er geruchten over een nieuw album rond, ook krijgen we in 2020 weer de kans om de groep live te zien. Of je de band nu op Pinkpop gaat zien of helemaal in Italië tijdens Firenze Rocks, als echte fan kun jij alles meebrullen. Toch? Bewijs het maar! Doe de Lyric Quiz en stel je kennis op de proef.

Red Hot Chili Peppers

RHCP
Foto: Don Crusio/Festileaks

Red Hot Chili Peppers is een vierkoppige Amerikaanse rockband gevormd in 1983 in Los Angeles, Californië. De band combineert rock met funk, rap, punk en pop en heeft tot op heden elf studioalbums op zijn naam staan. Ze zijn vooral bekend van hun albums Blood Sugar Sex Magik (1991), Californication (1999), By the Way (2002), Stadium Arcadium (2006), I’m with You (2011) en de meest recente The Getaway (2016). In 2021 komen de mannen weer naar Europa. Ze staan dan op de weides van onder meer Rock Werchter, Pinkpop en Mad Cool.

Pinkpop 2020

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. 

In 2020 vindt Pinkpop voor het eerst in het 51-jarige bestaan van het festival geen plaats, wegens het coronavirus. Red Hot Chili Peppers, Post Malone en Guns N’ Roses sierden oorspronkelijk de poster. Had je al kaarten gescoord om je favoriete bands te zien? Wie weet biedt onze Spotify-playlist nog enige troost. Beluister hem hieronder: