Best Tracks: dit zijn jullie favoriete nummers van The Strokes

1251

De meeste festivalgangers kijken er al jaren naar uit: dat op voorhand legendarische optreden van The Strokes. De Amerikanen die tijdens de zero’s rock bijna eigenhandig nieuw leven inbliezen laten zich zelden op een festivalpodium zien. Tot nu! In 2021 zijn ze o.a. op Best Kept Secret en Primavera Sound te zien. Hoogste tijd dus om jullie favoriete tracks van de band op een rijtje te zetten.

Top 10 countdown

10. ‘New York City Cops’
9. ‘Is This It’
8. ‘Hard To Explain’
7. ’12:51′
6. ‘Under Cover of Darkness’
5. ‘Machu Picchu’
4. ‘Someday’
3. ‘You Only Live Once’
2. ‘Last Nite’

1. …

Wist je dat…?

  • de laatste aflevering van Festivalpodcast van Festileaks en Kink bijna volledig in de teken stond van The Strokes?
  • … het optreden op Best Kept Secret de eerste Nederlandse show van The Strokes wordt sinds 2006?
  • … de band überhaupt maar zes optredens in Nederland heeft gegeven?
  • … The Strokes door o.a. Arctic Monkeys, Franz Ferdinand en The Killers als inspiratiebron wordt genoemd?
  • … er een nieuw album van The Strokes onderweg is? Het is nog even wachten op verdere details.
  • … jullie nummer 10, ‘New York City Cops’, naar aanleiding van 9/11 op de CD van Is This It werd vervangen door ‘When it Started’?
  • … de Amerikanen hun setlist regelmatig omgooien? Het wordt dus nog spannend hoe de shows in 2020 gaan klinken.
  • … de track ’12:51′ als enige de Nederlandse hitlijsten bereikte? In 2003 kwam hij binnen op nummer 6 in de Tipparade

The Strokes

De alternatieve rockgroep The Strokes – bestaande uit Julian Casablancas (zang), Albert Hammond jr. (gitaar), Nick Valensi (gitaar), Nikolai Fraiture (bas) en Fabrizio Moretti (drums) – werd in 1998 opgericht in New York. Het debuutalbum Is This It? (2001) werd na de release, wereldwijd geprezen en is bijna 20 jaar later nog steeds een klassieker in menig platencollectie. NME doopte de band zelfs om tot the saviours of rock-‘n-roll.

Na een paar productieve jaren met vervolgalbums Room On Fire (2003) en First Impressions of Earth en de daarbij horende tours, besluiten de bandleden in 2007 een lange pauze in te lassen en tijd te besteden aan solo-projecten. Gelukkig kwamen The Strokes terug in 2013 met nieuwe muziek, echter niet meer met een optreden in Nederland. In 2021 keerde de band terug naar Europa met nieuw materiaal van hun meest recente album The New Abnormal (2020). Door het coronavirus is dit niet kunnen doorgaan.

Speelt alles van Moderat en St. Vincent, tot Spinvis en Brockhampton af op zijn aftandse platenspeler. Heeft aan het eind van zijn geld altijd een stukje festival over en is er heilig van overtuigd dat Kendrick Lamar de beste rapper ooit is.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.