Stem nu op jouw favoriete nummers van The Strokes

488
nummer van the strokes

Zowel Best Kept Secret als Rock Werchter is het gelukt om The Strokes te strikken als headliner voor de komende editie. Festivaloptredens in de lage landen van deze Amerikaanse band, mogen gerust een zeldzaamheid genoemd worden. Ter voorbereiding werpen we een blik op het oeuvre van de band. Welke nummers van The Strokes zou jij op de festivalweide willen horen?

Je kunt kiezen uit de diverse tracks van de vijf langspelers en een EP die The Strokes rijk is. Staan jouw favorieten op het klassieke Is This It? Of ben jij toch meer van het latere werk op Future Present Past? Laat het ons nu weten in onderstaande polls. Je kunt zoveel stemmen uitbrengen als je wil, maar je mag ook een heel album overslaan. Ontbreken er nummers? Laat het ons dan vooral in de comments weten. Go!

Stem op de allerbeste tracks

Future Present Past (2016)

View Results

Loading ... Loading ...

Comedown Machine (2013)

View Results

Loading ... Loading ...

Angles (2011)

View Results

Loading ... Loading ...

First Impressions of Earth (2006)

View Results

Loading ... Loading ...

Room on Fire (2003)

View Results

Loading ... Loading ...

Is This It? (2001)

View Results

Loading ... Loading ...

The Strokes

De alternatieve rockgroep The Strokes – bestaande uit Julian Casablancas (zang), Albert Hammond jr. (gitaar), Nick Valensi (gitaar), Nikolai Fraiture (bas) en Fabrizio Moretti (drums) – werd in 1998 opgericht in New York. Het debuutalbum Is This It? (2001) werd na de release, wereldwijd geprezen en is bijna 20 jaar later nog steeds een klassieker in menig platencollectie. NME doopte de band zelfs om tot the saviours of rock-‘n-roll.

Na een paar productieve jaren met vervolgalbums Room On Fire (2003) en First Impressions of Earth en de daarbij horende tours, besluiten de bandleden in 2007 een lange pauze in te lassen en tijd te besteden aan solo-projecten. Gelukkig kwamen The Strokes terug in 2013 met nieuwe muziek, echter niet meer met een optreden in Nederland. In 2021 keerde de band terug naar Europa met nieuw materiaal van hun meest recente album The New Abnormal (2020). Door het coronavirus is dit niet kunnen doorgaan.

Als Content Manager verantwoordelijk voor o.a strategie en performance. Beschouwt Paradiso als haar huiskamer en festivals als haar zomervakantie. Al vele festivals bezocht, maar Lowlands (16x) en DTRH (6x) blijven favoriet.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.