Coronavirus: Gaat Primavera Sound 2020 door?

431
Primavera
Foto: Eric Pamies

Het festivalseizoen staat op de tocht. Door het coronavirus zijn evenementen op korte termijn afgelast, en op lange termijn in gevaar. Ook Primavera Sound 2020 moet eraan geloven. Het Spaanse festival wordt uitgesteld naar augustus 2020.

Deze pagina is voor het laatst geüpdatet op 30 maart om 16:40 uur.

Het is definitief: Primavera Sound 2020 wordt verplaats naar eind augustus. De nieuwe datum voor het Spaanse festival is inmiddels ook bekend. Zo gaat het nu door van 26 tot en met 30 augustus 2020. Gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe data.

Statement Primavera Sound

Eerder liet de organisatie van Primavera Sound al weten dat het festival mogelijk zou worden uitgesteld vanwege de corona-uitbraak, maar nu is het dan echt zover. De organisatie verplaatst het gehele festival naar eind augustus. Primavera Sound 2020 staat nu op de planning voor 26 t/m 30 augustus. Gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe data.

De impact van de verplaatsing van Primavera Sound op de rest van het festivalseizoen zal nog moeten blijken. Het Spaanse festival is één van de belangrijkste schakels in tourschema’s van artiesten en vaak überhaupt de reden waarom acts er voor kiezen om ‘vroeg’ (in juni in plaats van juli/augustus) te touren. Nu het festival niet meer (op de originele datum) plaatsvindt, is de kans groot dat complete tours niet meer doorgaan. Het is dan ook afwachten wat de verplaatsing voor deze festivals gaat betekenen.

Corona en festivals

De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft groeiende consequenties voor festivals wereldwijd. Artiesten zeggen af, festivals worden afgelast en overheden stellen maatregelen op.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe het virus zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals via onze speciale pagina. Je vindt er een liveblog, het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Primavera Sound 2020

Photo: Joris Bakker / Festileaks

Primavera Sound is een grootschalig muziekfestival in Barcelona. Elk jaar zet de organisatie een kneiter van een line-up neer. Het festival sleepte afgelopen jaar de Festival Award voor Beste Line-up terecht binnen. In 2020 is het de beurt aan onder meer The Strokes, The National, Lana Del Rey, Massive Attack, Tyler, The Creator en Pavement om op het affiche te schitteren.

  • Locatie: Barcelona, Spanje
  • Datum: 26-30 augustus 2020
  • Tickets: weekendkaarten zijn voor €190,- te koop.
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.