De 25 beste optredens van Lowlands 2019

3624
Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Met het ontbreken van Lowlands 2020, is er geen betere tijd om weer eens terug te blikken op Lowlands 2019. Een editie die altijd gelinkt zal worden aan het overlijden van Keith Flint en het wegvallen van headliner The Prodigy. Maar ook de editie waar we piepjong supertalent zagen ontbolsteren en waar gevestigde waarden zich hun reputatie waardig toonden.

Wij vroegen jullie via onze Facebookpagina naar jullie top 5 optredens van Lowlands 2019. Zoals verwacht gingen de antwoorden alle kanten op, maar er kan er maar één de beste zijn. De volledige top 25 beste optredens van Lowlands 2019 check je hieronder.


De Lowlands Countdown

25. Loyle Carner
24. De Sluwe Vos
23. Eskorzo
22. Dub Inc.
21. Bear’s Den
20. Joost
19. Willem
18. Paul Kalkbrenner
17. Tamino
16. Johnny Marr
15. Jon Hopkins
14. Parcels
13. Frank Turner
12. Billie Eilish
11. James Blake
10. The Good, The Bad & The Queen
09. IDLES
08. Anderson .Paak
07. Royal Blood
06. Twenty One Pilots
05. Franz Ferdinand
04. New Order

03. De Staat

Door het overlijden van Keith Flint viel er plots een headliner weg op Lowlands 2019. De organisatie vond De Staat om de leegte op te vullen. De band opende haar show met een beklijvende versie van ‘Firestarter’, een hulde aan een van de meest kleurrijke figuren uit de muziekgeschiedenis. De ex-festivalkoning bewees nog maar eens hoe sterk ze live zijn en jullie smulden het maar al te graag op.

02. The National

Het was heel erg nipt, maar The National bleef net boven De Staat in de strijd om de tweede plaats. Met een nieuw album en een zangeres om de (nieuwe) nummers kracht bij te zetten, bracht The National genoeg nieuw mee om weer te verbazen. Een show van torenhoog niveau, met op het einde de opeenvolging van ‘Mr November’, ‘Terrible Love’ en ‘About Today’ om iedereen in een roes de nacht in te sturen.

01. Tame Impala

De afsluiter van het hoofdpodium blies iedereen nog een laatste keer zo hard van hun sokken dat ze zonder enige bedreiging de Lowlands troon bestegen. Op dat nieuwe album moeten we nog even wachten, maar dat kon jullie duidelijk niet deren. Tame Impala kwam met een hallucinante show, toonde het festival alle kleuren van de regenboog, smeet A$AP Rocky nog even mee op het podium en gaf haar toeschouwers een optreden dat ze zich nog lang zullen herinneren.

Lowlands 2019

Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

De 27e editie van Lowlands werd gehouden van 16 tot en met 18 augustus 2019 in Biddinghuizen. Onder meer Tame ImpalaTwenty One PilotsThe NationalBillie EilishRoyal Blood en New Order sierden de festivalposter. Naast muziek, bood het festival een uitgebreid programma in theater, film, dans en wetenschap. Ook was het met het uitgebreide horeca-assortiment goed vertoeven voor foodies. Lowlands 2019 was lang en breed uitverkocht, maar met Festileaks hoefde je niks te missen van het festival: check alle updates op onze site, Facebook en Instagram. Voor alle verdere informatie over het festival, kan je terecht op onze Lowlands-pagina of de website van het festival.

Lowlands 2020

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Helaas gooit de pandemie van het coronavirus dit jaar roet in het eten: uit voorzorgsmaatregelen gaat de editie van 2020 niet door. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2020 stonden onder meer The Chemical Brothers, Foals en Stormy op het programma.

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma: workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

Beluister onze Spotify-playlist van Lowlands om je toch nog een beetje op het festival te kunnen wanen deze zomer:

Student Media & Creative Industries aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Liefhebber van vinyl, gitaren, festivals en alles wat met muziek te maken heeft. Deuntjes van Radiohead, Arcade Fire, The Strokes, Daft Punk en The National doen het altijd goed bij mij.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.