Festivalticket te duur? Zo fix je toch je entree

30
DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

We moeten er eerlijk over zijn: het is best een dure hobby, dat festivallen. Wat ons betreft is er niks leukers, maar als je er meerdere in een jaar wil doen (en misschien ook wel eentje in het buitenland), dan tikt het allemaal wel aan. Servicegericht als we zijn, delen we een paar tips met je om met een beperkte bankrekening toch je festivalentree te fixen.

Festivalkaarten zijn over de jaren steeds duurder geworden. In de afgelopen 10 jaar werden ze soms tot wel 50% duurder. Niet gek dus als je het gevoel hebt krap bij kas te zitten als die-hard festivalganger. Heb je trouwens nog tips nodig om je vrienden over te halen tickets te halen? Check dan eens deze tips.

Gespreid betalen

Festivals zien zelf hun ticketprijzen ook steeds duurder worden en snappen dat dat niet ideaal is. Daarom bieden steeds meer festivals een plan aan om gespreid te betalen. Daarmee betaal je in meerdere termijnen verspreid over het jaar een paar tientjes. En als het festival dit zelf niet aanbiedt, kun je misschien nog wel lieve vrienden of ouders vinden die een dergelijke afspraak met je aan willen gaan.

Werken op festivals

De beste manier om een festival mee te maken zonder voor je kaartje te hoeven betalen is waarschijnlijk door er te gaan werken. Je werkt dan bijvoorbeeld achter de bar, bij de ticketcontrole, de crewcatering of je helpt met afval opruimen. Bij sommige festivals kun je je aanmelden als vrijwilliger, op andere festivals kun je er zelfs nog wat geld mee verdienen. Je bent dan natuurlijk wel een deel van je festival kwijt aan je werkzaamheden, maar er blijft altijd ook zeker wel tijd over om te dansen.

Winacties

Geen zin om te werken en wil je gewoon full on festivallen? Speur dan het internet af naar winacties. Festivals geven regelmatig tickets weg via mediapartners om hun event te promoten. Wij organiseren natuurlijk zelf regelmatig winacties, en andere partijen die dat wel eens doen zijn bijvoorbeeld radiostations als KINK of 3FM.

Verslag doen

Heb je een goede pen of sicke influencer skills? Als je een publiek kunt bereiken met jouw verhaal, bijvoorbeeld via een blog of podcast, is het soms interessant voor een festival om jou uit te nodigen op hun festival. Je krijgt dan je ticket van hen vergoed. Natuurlijk moet je wel iets te bieden hebben, dus als je zelf geen platform hebt kun je ook kijken of bestaande media nog versterking zoeken. Je kunt ons altijd een berichtje sturen.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Geld sparen door te beleggen

Vroegâh leverde het nog wel wat op om je spaargeld op een spaarrekening bij je bank te zetten. Van de rente die je daarop ontving, was je alweer een stapje verder richting een festivalticket. Wie tegenwoordig geld wil maken met geld is aangewezen op andere plekken. Je kunt je bijvoorbeeld verdiepen in crypto currency, waarvan sommige mensen denken dat het een investering is in de toekomst. En er is natuurlijk nog het ‘good old’ beleggen. Al moet je voor beide wel geduld hebben en nooit geld gebruiken dat je niet kunt missen, want je kunt je inzet verliezen. Dit is dan ook geen financieel advies. Maar mocht je je toch eens willen verdiepen: via deze website kun je online aandelen kopen en op de website van Bitflatie houden ze alle nieuws en info bij, bijvoorbeeld als je een aandeel NIO wil kopen.

Op Festileaks lees je het laatste festivalnieuws, deel je ervaringen op het Festival Forum of doe je inspiratie op. Festileaks drijft op een levendige community, zowel voor als achter de schermen, dat zijn best doet om dat fijne festivalgevoel niet alleen in die paar weekends, maar het hele jaar door aanwezig te laten zijn.