Vier de nieuwe line-up voor Lowlands 2021 met onze Lowlands-mix!

879

Vorige week verscheen er eindelijk wat licht aan het eind van de duistere coronatunnel: Lowlands presenteerde vol vertrouwen de line-up voor augustus. Dat vraagt om een vreugdedansje. Wat zeggen we: een flinke vreugdedans. Om je daarbij te helpen bestelde Festileaks een gloednieuwe Lowlands-mix bij DJ Grensgeval, onze hoogsteigen huis-DJ.

Luister hieronder direct naar de mix via Mixcloud.

Deze mix bevat vooral nieuwe muziek, maar ook een paar golden oldies.

Het oudste nummer zit aan het einde. ‘The Private Psychedelic Reel’ is de laatste track van ‘Dig Your Own Hole‘, een baanbrekend Chemical Brothers-album uit 1997. Ze spelen deze legendarische riedel ook nog af en toe live, bijvoorbeeld aan het einde van hun set in AFAS Live in 2018.

Ook ‘Melody Day’ van Caribou, uit 2007, is inmiddels een klassieker. Het nummer was in Nederland vermoedelijk voor het laatste te horen op het Indiestad-festival in Paradiso in 2011. Hopelijk zet Dan Snaith het voor de Lowlandseditie van dit jaar eindelijk nog eens op de setlist.

‘Tweet Tweet Tweet’ van Sleaford Mods, uit 2014, komt zo goed als zeker voorbij op Lowlands (al is het onwaarschijnlijk dat de Mods er dan ook Altin Gün doorheen zullen draaien, zoals in deze mix). In 2020 zat het in zowat al hun live-sets, en ze sloten er in september ook een livestreamset mee af.

De recentere nummers – van onder meer Yves Tumor, Moses Boyd en Eris Drew – krijg je vast ook te horen. Het zou ons verbazen als deze acts hun zelfgemaakte floorfillers zouden laten liggen.

Hoewel je helemaal aan het begin Skepta hoort, is die nog niet aangekondigd. Hij doet hier mee op het nummer ‘Cancelled’ van Slowthai, dat ondanks zijn onheilspellende titel niet mocht ontbreken. Hopelijk laat hij zich alsnog overhalen, en staan beide heren in augustus samen op het podium!

- Oproep -

Geef je op om te werken op festivals

Achter de bar op Zwarte Cross, tickets scannen op DGTL of de kassa bedienen op Down The Rabbit Hole? Schrijf je in via Festileaks en werk komende zomer op de leukste festivals van Nederland!

De volledige tracklist:

Cancelled – Slowthai feat. Skepta
Birdz – Denzel Curry feat. Rick Ross
Gospel for a New Century – Yves Tumor
Started Out – Georgia
Tweet Tweet Tweet – Sleaford Mods
Süpürgesi Yoncadan – Altin Gün
Track Uno – Kaytranada
1993 – Oliver Tree feat. Little Ricky ZR3
Better – Jack Garratt
Reactiv-8 – Eris Drew
Stranger Than Fiction – Moses Boyd
Melody Day – Caribou
The Private Psychedelic Reel – The Chemical Brothers

Lowlands 2021

Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2021 staan onder meer The Opposites, The Chemical Brothers, Liam Gallagher en Lianne La Havas op het programma.

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma. Workshops, comedy, film of wetenschap: niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

  • Locatie: Biddinghuizen
  • Datum: 20 t/m 22 augustus
  • Tickets: Uitverkocht
  • Meer informatie vind je op de website van het festival.
Op Festileaks lees je het laatste festivalnieuws, deel je ervaringen op het Festival Forum of doe je inspiratie op. Festileaks drijft op een levendige community, zowel voor als achter de schermen, dat zijn best doet om dat fijne festivalgevoel niet alleen in die paar weekends, maar het hele jaar door aanwezig te laten zijn.

Geld verdienen op festivals?

Achter de bar op Zwarte Cross, tickets scannen op Concert at Sea of de kassa bedienen op Down The Rabbit Hole? Schrijf je in via Festileaks en werk komende zomer op de leukste festivals van Nederland!