3 online activiteiten ter vervanging van de festivals

Photo: Kamiel Scholten (Down The Rabbit Hole 2019)

Oké, we zijn er echt BIJNA uit. Maar we zijn er nog niet. Heb jij nog tips nodig hoe je de laatste festivalloze weken overleefd? Dan hebben we er hier 3 voor je.

Check online streams

Misschien denk je na anderhalf jaar helemaal klaar te zijn met livestreams. Dat snappen we, maar willen je ook aanraden om ze af en toe nog eens een kans te geven. Juist nu, want als de pandemie iets positiefs heeft veroorzaakt is het in ieder geval dat er veel meer tijd en aandacht naar deze kunstvorm is gegaan. Met als gevolg dat livestreams echt vele malen professioneler en mooier zijn om te volgen dan ze voorheen waren.

De tijd dat je gewoon een camera, of missschien twee, op een band zette en dat de wereld in zond, is wel weg. Voorbeelden van artiesten die afgelopen jaar met grootse digitale concepten kwamen zijn Dua Lipa, Twenty One Pilots en Billie Eilish. Ook het Glastonbury festival pakte uit met een 6 uur durende stream met verbluffende beelden.

Speel online (camping)spelletjes

Straks zitten we weer lekker op onze campingstoeltjes in een kringetje te bussen, maar spelletjes kun je natuurlijk ook goed online spelen. De echte heavyweight (console-)games zullen we maar even achterwege laten, maar iets laagdrempeliger kun je eens kijken naar een game als Trivia Crack, Heads Up of Wordfeud. Als je het helemaal gek wilt maken, kun je zelfs online een casino streamen. Wat in ieder geval vooral leuk is aan die opties is dat je ze samen met je vrienden kan spelen, op afstand.

En voor als we straks weer naar de festivals mogen? Dan check je natuurlijk even onze lijst met de 10 leukste camingspellen.

Blijf praten over de festivals

Praten helpt. Dat zou niet alleen je psycholoog zeggen, wij doen het ook. Want je kunt ze dan wel niet bezoeken, je kunt nog steeds wel met festivals bezig zijn. Om dat vlammetje in je lichaam, diegene met die festivalliefde, maar warm te houden. Festivals zijn een lifestyle en die voeden we bij Festileaks maar wat graag. Je leest de hele dag door allerlei updates op ons platform, maar je kunt ook in gesprek met mede-fans. Dat doe je het beste op ons Festival Forum. Je deelt er je ervaringen, vraagt om tips of speculeert mee naar wat komen gaat. Because there ain’t no pret like voorpret!

Over de auteur ✍️

Festileaks

Op Festileaks lees je het laatste festivalnieuws, deel je ervaringen op het Festival Forum of doe je inspiratie op. Festileaks drijft op een levendige community, zowel voor als achter de schermen, dat zijn best doet om dat fijne festivalgevoel niet alleen in die paar weekends, maar het hele jaar door aanwezig te laten zijn.

Meer van Festileaks