Festileaks Tipt: de 8 beste powerbanks voor het komende festivalseizoen

2795
Benicàssim Festival 2015
Foto: FIB Benicassim Festival

Na een intens lange periode zonder festivals staan we te trappelen om de nodige instagrammable feestdecors vast te leggen. Toch is dat soms best een uitdaging als je telefoon op dag 2 nog maar 3% batterijlading over heeft. Een goede powerbank biedt uitkomst, vandaar dat we acht exemplaren voor je eruit pikken waarmee je gegarandeerd het hele weekend online bent.

Hoewel je ze in alle soorten en maten hebt, is vooral de capaciteit van de powerbank belang. De gemiddelde telefoon heeft een accu met een capaciteit van ongeveer 4000 mAh. Deel de capaciteit van de powerbank dus door 4000 en je weet hoe vaak je je telefoon ongeveer ermee kan opladen.

1. Trust Mobile Primo Powerbank (13.000 mAh, €14,-)1. Trust Urban Primo Powerbank (4.400 mAh, € 15,99)

Een simpele, compacte powerbank met meerdere aansluitingen. Daarnaast beschikt deze unit over een zaklampje, waarmee je ‘s nachts ook makkelijk dat ene flesje water vindt om je droge bakkes mee te spoelen. Voor slechts €14,- heb je een voordelige powerbank van een vertrouwd merk.

2. Belkin Powerbank (20.000 mAh, €29,-)

Deze powerbank van Belkin wordt standaard geleverd mét kabel en twee jaar garantie, voor zowel de accu als de apparaten die eraan zijn aangesloten. In slechts 30 minuten heb je er weer 50% acculading bij.

3. Lideka Solar Powerbank (30.000 mAh, €64,95)

Met de Lideka Solar Powerbank kun je je telefoon zo’n 8 keer opladen. Je kunt meerdere apparaten tegelijk eraan koppelen of zelfs de draadloze oplaadfunctie gebruiken. Wat dit oplaadkanon bijzonder maakt: hij wordt van power voorzien door middel van zonne-energie! Verder wordt jouw toestel dankzij Quick Charge zo’n 4x sneller opgeladen dan met veel andere powerbanks.

4. Mojogear Exra Fast (20.000 mAh, €31,99)4. Belkin Powerbank met Micro USB-kabel (10.000 mAh, € 38,99)

Deze Mojogear powerbank is maar nét ietsje groter dan een creditcard, dus hij past moeiteloos in je binnenzak. Daarnaast heeft hij een snellaad functie waardoor je telefoon supersnel weer is opgeladen en je dus meteen weer verder kunt met snappen, facetimen of tiktokken.

5. Hoco Powerbank (20.00 mAh, €19,99)5. Anker PowerCore II (10.000 mAh, € 39,99)

Simpe, solide en zacht geprijst. Deze powerbank heeft twee standaard USB-poorten én een USB-C uitgang, waardoor je hem ook makkelijk kunt delen met je vrienden. Oplaadparty gegarandeerd!

6. Anker PowerCore Powerbank (26.800 mAh, €69,99)

Als je voor het echte werk wilt gaan, is deze powerbank van Anker ideaal. Flexibel dankzij de vele poorten en en strak dankzij het minimalistische ontwerp.

7. Fresh ‘n Rebel Powerbank (18.000 mAh, € 39,99)

De meeste powerbanks zijn gewoon zwart of wit, maar deze Fresh ‘n Rebel powerbank heeft een mooi rebels kleurtje (en is beschikbaar in nog een aantal kekke uitvoeringen). Voor als je je powerbank wil afstemmen op je outfit!

8. Kuuala Black (10.000 mAh, €14,99)8. Aukey Solar Powerbank Quick Charge (16.000 mAh, € 59,99)

Niet de duurste, niet de zwaarste powerbank, maar wel de gebruiksvriendelijkste dankzij de LED-indicator, die je precies vertelt hoeveel procent van de capaciteit er nog over is. Knap staaltje verwachtingsmanagement.

De Festival Paklijst

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Heb je je keuze kunnen maken uit deze 8 powerbanks? Dan ben je toe aan de volgende stap. Check onze Festival Paklijst voor al je benodigdheden voor dit festivalseizoen! Verder hebben we ook de 10 beste tenten en de 10 must-haves voor op de festivalcamping uitgezocht voor jou.

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.