3 verzekeringen om af te sluiten als festivalondernemer

18
EXIT Festival 2019
Photo: Lotte Spek Photography

Onderneem je in de festivalindustrie? Dan is jou er veel aan gelegen om je bezoekers een leuke tijd te bezorgen. Helaas kunnen dingen altijd anders lopen dan gepland. Iemand kan bijvoorbeeld gewond raken of er kan schade ontstaan aan spullen. Deze kosten kunnen behoorlijk hoog oplopen. Uiteraard zit je er niet op te wachten om alles uit eigen zak te betalen. Sluit daarom de juiste verzekeringen af. In dit artikel vertellen wij je welke 3 verzekeringen je als festivalondernemer zeker af moet sluiten.

Aansprakelijkheidsverzekering

Veel mensen hebben een particuliere aansprakelijkheidsverzekering van Interpolis afgesloten. Geldt dit ook voor jou? Dan denk je mogelijk dat deze verzekering ook uitkomst biedt voor zakelijke gevallen, maar dat is niet het geval. Het gaat hier immers om een particuliere verzekering. Wil je ook zakelijk verzekerd zijn voor aansprakelijkheid? Sluit dan een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering af. Schade die je met jouw bedrijf aanricht is in dat geval ook verzekerd. Reden genoeg om deze verzekering af te sluiten als je werkzaam bent in de evenementenindustrie. 

Wanneer je als festivalondernemer een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering af wilt sluiten, moet je weten dat je hierin verschillende mogelijkheden hebt. Er wordt namelijk onderscheid gemaakt tussen een bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Als ondernemer in de festivalbranche heb je met name baat bij eerstgenoemde verzekering. Waarom? Omdat je hiermee verzekerd bent voor letselschade aan anderen en schade aan spullen van anderen. Het gaat hierbij niet alleen om schade die door jezelf wordt veroorzaakt, maar ook schade die medewerkers aanrichten. Wil je (eveneens) schade die je veroorzaakt door en beroepsfout of verkeerd advies verzekeren? Sluit dan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af.

Rechtsbijstandverzekering

Als festivalondernemer krijg je ongetwijfeld allerlei soorten mensen over de vloer. Het merendeel zal zich keurig aan de afspraken houden, maar helaas is dit niet altijd het geval. Misschien krijg je wel te maken met mensen die weigeren om een factuur te betalen. Daarnaast kunnen jij en een leverancier of een medewerker in een zakelijk conflict belanden. In dat geval is het wenselijk om juridische hulp in te schakelen. Reden genoeg om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Dankzij deze verzekering kun je namelijk een specialist inschakelen op momenten dat het nodig is. Omdat je hiervoor verzekerd bent, kost juridische hulp jou niets.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Last but not least de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dit is eveneens een onmisbare verzekering als je festivalondernemer bent. Hiermee verzeker jij je namelijk tegen arbeidsongeschiktheid. Je verwacht misschien niet dat je arbeidsongeschikt raakt, maar besef je goed dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Kun je lange tijd niet werken? Dan komt er mogelijk geen geld binnen. Hierdoor heb je misschien moeite om de vaste lasten te betalen.

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering hoef je hier niet bang voor te zijn. Nee, want je krijgt namelijk iedere maand een uitkering als je arbeidsongeschikt wordt verklaard door een arts. Hoeveel geld je ontvangt, hangt af van een aantal factoren. Het verzekerde bedrag speelt hier een rol in, maar dat geldt ook voor de mate waarin je arbeidsongeschikt bent.

Op Festileaks lees je het laatste festivalnieuws, deel je ervaringen op het Festival Forum of doe je inspiratie op. Festileaks drijft op een levendige community, zowel voor als achter de schermen, dat zijn best doet om dat fijne festivalgevoel niet alleen in die paar weekends, maar het hele jaar door aanwezig te laten zijn.