Hoeveel tijd besteed jij aan je make-up op festivals?

EXIT Festival 2019
Photo: Lotte Spek Photography

Ben jij iedere ochtend zo klaar? Of ben je juist best lang bezig voor je jezelf toonbaar genoeg vindt om aan de dag te beginnen? Make-up op festivals: de ene vindt het er niet bij horen, de ander wil er juist zo opvallend en mooi mogelijk bij lopen. Tijd om de kwestie te beslechten: is het lipstick op en gaan, of maak je er beter wat uitgebreider werk van?

Je draagt het voor jezelf

Om maar meteen heel duidelijk te zijn: make-upproducten, die gebruik je voor jezelf. Omdat je het zelf leuk vindt om ermee aan de slag te gaan. Om jezelf een beetje extra mooi te maken. Je sterke punten extra te benadrukken, en om die dingen waar je wat minder enthousiast over bent wat meer naar de achtergrond te brengen. Of misschien wel omdat je heel creatief bent, en je eigen gezicht als het perfecte canvas beschouwt om daar iedere dag uiting aan te geven. Om welke reden je jezelf ook graag opmaakt, zorg ervoor dat het er altijd eentje is die enkel en alleen met jou te maken heeft. Het is jouw gezicht, jij bepaalt hoe je eruit wilt zien en hoe je verschillende producten gebruikt om dit resultaat te bereiken.

Misschien vind jij jezelf helemaal naturel wel het mooist? Dat is mooi meegenomen, want dat kan je in de ochtend aardig wat tijd schelen en dan heb je weer meer tijd om je favoriete act te checken. Maar er zijn ook veel mensen die zichzelf niet helemaal opmaken, maar bijvoorbeeld wel wat mascara gebruiken om de ogen net wat meer karakter te geven en beter uit te laten komen. Of wat kleur op de lippen aanbrengen, om er net wat frisser uit te zien. Maar net wat je voorkeur heeft.

Verschil per festivaldag

Gebruik je alleen wat mascara of wat gloss of kleur op je lippen, dan besteed je dagelijks weinig tijd hieraan; binnen een minuut of twee ben je ‘ready to go’. Heb je een wat uitgebreidere routine, dan ben je uiteraard wat langer bezig.

We kunnen ons ook goed voorstellen dat je per festivaldag je mate van make-up laat verschillen, mocht je een weekend gaan. Zo kun je de eerste dag nog flink uitpakken. Dan kun je rustig een half uur of langer bezig zijn, zeker wanneer je flink met oogschaduw aan de slag wilt gaan; dat kun nu eenmaal een tijdrovend klusje zijn.

Maar naarmate het festival vordert en iedereen er toch wat brakker uit gaat zien, hoef je misschien ook wat minder de druk te voelen er op je paasbest uit te zien. Het kan dan blijven bij wat gekleurde dagcrème bijvoorbeeld, of alleen wat extra aandacht voor opgemaakte ogen en/of lippen. Met tien minuutjes ben je dan meestal wel klaar.

Natuurlijk kun je die logica ook precies omdraaien en de make-up juist op de latere dagen gebruiken om te compenseren voor je steeds brakker wordende kop. Ieder zo z’n ding!