4 manieren om toch dat dure festivalkaartje te kunnen betalen

EXIT Festival 2019
Photo: Lotte Spek Photography

Festivalkaarten worden duurder en duurder. Waar je vroeger voor onder de 200 euro kaartjes haalde voor de grote Nederlandse festivals, kruipt het inmiddels eerder richting de 250. Niet bepaald leuk, want de aantrekkingskracht van de evenementen is enorm. Hier zijn 4 manieren waarop het misschien toch lukt om aan dat dure festivalkaartje te komen.

Bijna alles wordt duurder. De energierekening, de huur, en gewoon het pak melk in de supermarkt. Niet gek dus dat ook de festivalkaarten als een gek meestijgen. De kosten van basismaterialen stijgen, artiestengages gaan omhoog en personeel is door de coronacrisis lastig om te vinden. Met als gevolg dat de kaarten van bijvoorbeeld Pinkpop in 10 jaar tijd zijn gestegen van 140 naar 230 euro voor een weekend.

Hoe krijg je dan toch dat festivalkaartje bij elkaar?

1. Meer werk

De eerste optie: werken voor je geld. Misschien kun je wat extra uren maken op je werk of is dit juist wel het perfecte moment om je baas te vragen om een salarisverhoging. Een andere optie: naast je bestaande werk nog wat extra klusjes oppakken. Misschien kun je in de avonduren klusjes doen voor buren of vrienden, of een krantenwijk erbij nemen in de ochtend.

2. Verkopen

Een andere manier om je kapitaal te vergroten is door je bestaande bezittingen te verkopen. Een goed moment om eens door je spullen te gaan en te bedenken of je dit echt nog wel nodig hebt. Hoe vaak zit je nou echt op je Nintendo Switch? Of misschien heb je nog wel wat oude Pokémonkaarten, die schijnen soms goud waard te zijn. Op Marktplaats ermee!

3. Gratis kaartje?

Beetje valsspelen deze: want om echt een ‘kaart kopen’ gaat het hier niet. Maar het is wel een goede manier om aan entree te komen. Er zijn tal van manieren om ‘gratis’ een festival binnen te geraken. Veel evenementen maken gebruik van vrijwilligers om zaken in goede banen te leiden. Denk dan een toezicht houden op een fietsenstalling of op de parkeerplaats de route aangeven. Voor diensten achter de bar of bij de ticketverkoop krijg je zelfs vaak betaald. Je bent een deel van het festival aan het werk, maar mag tijdens de rest van de tijd gewoon vrij rondlopen over het terrein. Informeer bij je gewenste festival eens de opties!

4. Beproef je geluk

Kan tricky zijn, maar wie niet waagt die niet wint. Er zijn op internet tal van manieren om snel aan geld te komen. Duik eens in de wereld van crypto’s en NFT’s, of neem een kijkje naar betrouwbare online casino’s. Natuurlijk niet zonder risico, dus doe het vooral niet met geld dat je niet kunt missen.

Over de auteur ✍️

Festileaks Redactie

Op Festileaks lees je het laatste festivalnieuws, deel je ervaringen op het Festival Forum of doe je inspiratie op. Festileaks drijft op een levendige community, zowel voor als achter de schermen, dat zijn best doet om dat fijne festivalgevoel niet alleen in die paar weekends, maar het hele jaar door aanwezig te laten zijn.

Meer van Festileaks