Guns N’ Roses grootste naam op Sweden Rock 2022

GNR

Er is geen betere tijd om Zweden te bezoeken dan juni. Niet alleen is het weer dan al opperbest, maar je kunt ook één van de beste rockfestivals van deze zomer bijwonen. Sweden Rock vindt dit jaar plaats van woensdag 8 juni tot zaterdag 11 juni. Wist je dat deze plaats vanuit Groningen slechts 8 uurtjes rijden is? Dikke tip dus om samen met wat vrienden de auto te pakken en naar Solvesborg in Zweden te trekken. 

Het programma is om van te smullen met namen zoals Nightwish, Megadeth en Mercyful Fate. Maar ook 10 CC is te gast, een band die al een halve eeuw zorgt voor uitstekende rockmuziek. Dé grote verrasing is echter afkomstig uit de VS: bovenaan de affiche van Sweden Rock prijkt Guns N' Roses

Megadeth 

Megadeth bijt de spits af. Hun optreden in Solvesborg maakt deel uit van een grote tournee die in april start in de VS en eindigt op 2 juli in Barcelona. Ze komen trouwens ook naar Graspop in Dessel en treden op in Rotterdam in de Ahoy! Deze jongens zijn de absolute pioniers van het thrash metal genre en bestaan al bijna 40 jaar. De band is één van de “grote vier” van de Amerikaanse thrash metal en staat op gelijke lijn met Metallica, Anthrax, en Slayer. Zonder deze groep rond frontman Dave Mustaine zou trash waarschijnlijk allang in de vergetelheid geraakt zijn. 

Volbeat 

Ben je als Nederlander nieuwsgierig naar de lokale talenten, dan word je hier zeker verwend. Op dag 2 van het festival treedt Volbeat op. Dit is een Deens – Amerikaanse alliantie van topartiesten die een uniek geluid brengen. Hun songs blijven ook uren na hun optreden in je geheugen nog nazinderen. Volbeat is één van de grootste Europese metalbands en absoluut het bekijken en beluisteren waard. 

In Flames 

Bezoek het festival zeker op vrijdag 10 juni zodat In Flames je in vuur en vlam kan zetten. Deze Zweedse formatie stuurde de melodieuze death metal in een onverwachte richting in het metal geluid van de jaren 90. Hun sound die voor een gedeelte inspiratie haalt uit de nationale volksmuziek klinkt altijd vernieuwend en verrassend.  

Guns N’ Roses 

Axl, Slash en de jongens zijn vandaag de dag nog net zo populair als toen ze in de jaren tachtig van de vorige eeuw op het toneel verschenen. De band heeft in de loop der jaren meer dan 100 miljoen platen verkocht; van Appetite for Destruction alleen al gingen 30 miljoen exemplaren over de toonbank. Door de jaren heen hebben ze alle vakjes aangevinkt die gereserveerd zijn voor de grootste acts. In 1988 maakten ze bijvoorbeeld een cameo met Clint Eastwood in The Deadpool en in 2016 lanceerde NetEnt het Guns N’ Roses slot spel, dat je bij elk goed casino online kunt spelen.